Mes turime 354 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1771
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17972
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94002
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Naujiems pensijų gavėjams – naujoviški pažymėjimai

2015 m. birželio 27 d. šeštadienis, Nr.58 (1482)

Tapatybės kortelės dydžio pažymėjimas su skaitmenine nuotrauka, magnetine juostele, saugos priemonėmis ir informacija lietuvių bei anglų kalbomis – toks naujoviškas dokumentas jau išduodamas naujiems pensijų gavėjams. Tačiau toliau galioja ir seno pavyzdžio pensijų gavėjų pažymėjimai. Jų savininkams turimo pažymėjimo keisti į naują nereikia.

Nemokamai išduodamas pensijos gavėjo pažymėjimas nėra privalomas dokumentas, jis neatstoja asmens tapatybės dokumento ir ne visada suteikia teisę į nuolaidas. Naujas pažymėjimas išduodamas priėmus sprendimą skirti pensiją ir pagaminus patį pažymėjimą. Kartu su sprendimu pažymėjimas išduodamas „Sodros“ skyriuje arba išsiunčiamas savininkui paštu. Atkreiptinas dėmesys, kad norintiems gauti naująjį pensijos gavėjo pažymėjimą bus privalu pateikti skaitmeninę nuotrauką, įrašytą kompaktiniame diske arba USB laikmenoje. Planuojama, kad ateityje ant pažymėjimo bus spausdinamos gyventojų registre esančios nuotraukos, naudojamos gaminant pasus ir tapatybės korteles. Šiuo metu tokios galimybės nėra. Naujame pažymėjime yra holograma, mikrotekstas ir kitos apsaugos priemonės. Išlaidos pažymėjimams dengiamos iš „Sodros“ administravimo lėšų. Per metus išduodama apie 60 tūkst. pensijų gavėjų pažymėjimų.

„Sodros“ Utenos skyrius

 
Reklaminis skydelis