Mes turime 283 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2152
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12339
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88369
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Apie Reiki

2015 m. liepos 1 d. trečiadienis, Nr.59 (1483)

Holistinė medicina (gr.k. holos – visas) sparčiai žengia į priekį, ir vis daugiau žmonių planetoje patiria jos naudą. Tai medicina, atkurianti ir harmonizuojanti visą žmogaus struktūrą: fizinį, emocinį (emocijos, jausmai) ir intelektinį, mentalinį (mintys) kūnus.

Rankų uždėjimas ant skaudamos vietos, gydymasis augalais – seni kaip pasaulis. Visi žinome, kad vaikai, užsigavę, pirmiausia paprašo mamos, kad jiems paglostytų skaudamą vietą ar papūstų į ją.

Yra daug situacijų, ypač ūmių, kai prireikia vaistų, tačiau yra galybė momentų, kai vaistai nėra būtini: užtenka atidžiau pasižiūrėti į problemos atsiradimo priežastis, jas suvokti ir suskubti šalinti. Atkūrimo procesui į pagalbą gali ateiti įvairūs natūralūs gydymo būdai. Vienas iš jų – Reiki.

 

Kas yra Reiki?

Tai gydymas gyvybine energija, kai rankų delnai uždedami ant biologiškai aktyvių kūno vietų, taškų.

Reiki pavadinimas kilo iš japonų kalbos: „rei“ reiškia Visata, Aukščiausia savastis, Dvasia, o ki – energija. Chi, arba ki, yra elektromagnetinė energija, kuri formuoja kūną ir palaiko gyvybę, sveikatą. Be jos neegzistuotų jokia gyvybės forma. Nors šiai terapijai (kartais šis gydymas vadinamas masažu) vardą suteikė japonų mokslininkas, filosofas ir gydovas Mikao Usui, šis gydymas buvo žinomas nuo senų senovės: žynės ir žyniai dėdavo rankas ant ligotų žmonių, Tibeto vienuoliai, taip pat Kristus savo prisilietimais, o kartais tik žvilgsniu ar kvėpavimu gydė pačius įvairiausius žmonių negalavimus.

Per Reiki gydovo delnus gyvybinė energija patenka į kliento fizinį kūną, per jį papildydama ir kitus, mentalinį bei emocinį, kūnus. Tokiu būdu per tam tikrą laiką atsistato, atsinaujina, harmonizuojasi žmogaus savijauta visumoje, dažnai pasikeičia net jo gyvenimas.

Šiame procese reikalingas ir kliento bendradarbiavimas: savęs ir situacijos supratimas, priėmimas. Todėl Reiki terapija (masažas) rekomenduotina daugeliu atvejų – tiek negaluojant kūnui, tek jaučiant, kad gyvenime „yra kažkas negerai“. Taip pat labai tinka stresui ir įtampai mažinti, depresinėms būsenoms nuimti, kraujotakos, virškinimo, limfos, kvėpavimo, nervų sistemų darbui gerinti, padeda bendram gyvenimo fonui gerinti, atstatyti bei subalansuoti emocijas.

Reiki terapija, gydymo ir savigydos būdas, tyrinėtas ir moksliniais tyrimais patvirtintas Rusijoje ir JAV. Jis, kaip ir kiekvienas iš medicinos būdų, padėti gali ne visiems, tačiau apie 80 proc. žmonių patiria šio metodo naudą.

Reiki terapijos seansas vidutiniškai trunka iki valandos. O norintys rasti daugiau informacijos apie Reiki gali apsilankyti mano tinklapyje www.silvijoszolynai.doodlekit.com.

Silvija GLODEN

 
Reklaminis skydelis