Mes turime 139 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:418
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14417
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:61743
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Paslaugas teikiančių objektų vykdoma kontrolė

2015 m. liepos 22 d. trečiadienis, Nr.53 (1489)

Šių metų pirmo pusmečio laikotarpyje Vilniaus visuomenės sveikatos centro Švenčionių skyriaus visuomenės sveikatos specialistai Švenčionių rajone patikrino 11 paslaugas teikiančių objektų (t.y. kirpyklas, kosmetikos kabinetus, grožio salonus, soliariumus, pirtis, sporto klubus). Iš jų šešiuose objektuose buvo nustatyti pažeidimai, surašyti penki administracinės teisės pažeidimo protokolai bei skirtos administracinės nuobaudos.

Patikrinimų metu kirpyklose, kosmetikos kabinetuose, grožio salonuose buvo nustatyta įrankių ir instrumentų priežiūros reikalavimų pažeidimų: laiko juos neapsaugotus nuo galimo užteršimo, nedezinfekuoja ar nesterilizuoja daugkartinių instrumentų, nesivadovauja instrumentų valymo, dezinfekcijos, sterilizacijos taisyklėmis. Patalpų priežiūros reikalavimų pažeidimų nustatyta sporto klubų, pirčių, soliariumų paslaugas teikiančiuose objektuose. Sporto klube neatliekami geriamojo vandens (šalto ir karšto) mikrobiologiniai tyrimai legionelėms nustatyti. Pirtyje neužtikrinama dezinfekcija dušo, daugkartinių naudojimo reikmenų paviršių, soliariume esantys kilimėliai nedezinfekuojami arba dezinfekuojami netinkamai.

Per šiuos metus buvo atlikti ir 4 pakartotini patikrinimai, siekiant išsiaiškinti, ar periodinės kontrolės metu nustatyti pažeidimai buvo pašalinti. Visuose objektuose nustatyti pažeidimai buvo pašalinti.

Visi minėtas paslaugas teikiantys ūkio subjektai privalo teikti tik saugias paslaugas. Atkreipiame dėmesį, kad naudodamiesi fizinių ar juridinių asmenų, neturinčių leidimo-higienos paso, teikiamomis paslaugomis, rizikuojame gauti ne tik nekokybišką paslaugą, bet ir keliame pavojų savo sveikatai. Pastebėjus, kad buvo suteikta nesaugi paslauga arba Jūsų turimais duomenimis paslaugos teikėjas dirba be leidimo – higienos paso, prašome apie tai raštu, elektroniniu paštu ar žodžiu informuoti visuomenės sveikatos centrą, nurodant paslaugos teikėjo vardą, adresą bei savo kontaktinius duomenis.

Virginija KUGELEVIČIENĖ

Vilniaus visuomenės sveikatos centro Švenčionių skyriaus vyriausioji specialistė