Mes turime 291 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2187
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12374
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88404
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2015 m. liepos 22 d. trečiadienis, Nr.53 (1489)

Išgertuvės baigėsi vyriškio mirtimi

Naktį iš liepos 13 d. į liepos 14 d. Švenčionių rajono policijos komisariate gautas Magūnų seniūnijos kaimo gyventojos pranešimas, kad apie 22-23 val. jos 41 metų neblaivus nuomininkas atėjo namo sužalotas ir paaiškino, kad jį partrenkė automobilis. Dėl šio įvykio buvo išsiųstos policijos pareigūnų ir medikų pajėgos.

Aiškindamiesi aplinkybes pareigūnai nustatė, kad tą naktį 35-erių metų moters namuose vyko išgertuvės. Kilus konfliktui tarp 3 vyrų, 41 metų vyras buvo mirtinai sumuštas.

Policijos pareigūnai sulaikė įtariamuosius – 1999 m. ir 1994 m. gimusius jaunuolius. Švenčionių r. PK pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo (LR BK 129 str. 1 d.).

 

Per valandą policijai įkliuvo trys girti vairuotojai

Net trys girti vairuotojai penktadienio rytą per vieną valandą įkliuvo patrulių būrio pareigūnams.

Liepos 17 d. nuo 5.30 val. iki 6.30 val. Švenčionių mieste, Vilniaus gatvėje policijos pareigūnai surengė reidą – stabdė automobilius, tikrino į darbą vykstančių vairuotojų blaivumą. Reido metu pareigūnai patikrino daugiau nei 15 transporto priemonių vairuotojų blaivumą, 3 vairuotojai (sunkvežimio, registruoto Latvijoje; keleivinio autobuso ir lengvojo automobilio) vairavo transporto priemonę neblaivūs. Jiems nustatytas lengvas girtumo laipsnis.

Policijos pareigūnai, siekdami kuo efektyviau įgyvendinti eismo saugumo užtikrinimo priemones, netikėtas prevencines priemones planuoja vykdyti visoje Švenčionių rajono policijos komisariato aptarnaujamoje teritorijoje.

 

Norėjo papirkti 500 eurų kyšiu

Girtas vyras, Švenčionių rajone buvo sulaikytas policijos pareigūnų ne tik už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, bet ir už kyšio siūlymą pareigūnams.

Liepos 19 d. apie 20 val. 30 min. kelyje Utena-Kaltanėnai-Švenčionys 63-ajame kilometre 29-erių metų vyras, siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už Kelių eismo taisyklių pažeidimą (vairavo transporto priemonę neblaivus (2,17 prom. alkoholio) ir vairuotojui atimta teisė vairuoti transporto priemonę) Vilniaus apsk. VPK Švenčionių r. PK Viešosios policijos skyriaus patrulių būrio pareigūnams siūlė 500 eurų kyšį.

Policininkai pinigais nesusidomėjo ir girtą vairuotoją sulaikė. Jis uždarytas į areštinę. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl bandymo papirkti policijos pareigūnus (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 227 str. 2 d.).

Švenčionių policija primena: siūlydami ar duodami kyšį policininkui, būsite patraukti baudžiamojon atsakomybėn pagal LR Baudžiamojo kodekso 227 str. „Papirkimas“.

 

Apvirto automobilis

Liepos 16 d. registruotas pranešimas, kad kelyje Švenčionėliai-Sariai nuo kelio į pakelės sankasą nuvažiavo ir apvirto automobilis „VW Golf“, kurį vairavo 18-metė. Įvykio metu nukentėjo 20-ieties metų keleivė, kuri dėl traumos paguldyta į VšĮ Švenčionių r. ligoninės chirurgijos skyrių, taip pat vairuotoja paguldyta stebėjimui. Pradėtas ikiteismini tyrimas pagal LR BK 281 str. 1 d.

 

Pavogė... medžius

Liepos 13 d. registruotas 56 metų Švenčionių miesto gyventojos pareiškimas, kad jos miške, esančiame Švenčionių seniūnijoje, išpjauta ir pavogta 15 įvairaus skersmens medžių. Pradėtas ikiteismini tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

 

Dingo piniginė su pinigais

Liepos 13 d. registruotas 73 metų Švenčionių miesto gyventojos pareiškimas, kad po pažįstamo vyriškio apsilankymo jos namuose dingo piniginė, kurioje buvo 155 eurai ir nuolaidų kortelės. Padaryta žala – 160 eurų. Įtariamasis sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteismini tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Apvogė lauko virtuvę

Liepos 19 d. registruotas 73 metų Švenčionių seniūnijos kaimo gyventojos pareiškimas, kad iš neužrakintos lauko virtuvės dingo trimeris „Stihl“ ir benzininis pjūklas „Stihl MS-170“, bendra turtinė žala 700 eurų. Pradėtas ikiteismini tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

 

Smurtavo artimieji

Liepos 13 d. registruotas pranešimas, kad Švenčionių seniūnijos kaime, namuose, girtas (2,60 prom.) 53 metų vyras sukėlė žodinį konfliktą, kurio metu stvėrė motinai už kaklo rankomis, tuo sukeldamas fizinį skausmą. Pradėtas ikiteismini tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Liepos 13 d. registruotas pranešimas, kad Cirkliškio seniūnijos kaime, savo namuose, girtas (2,09 prom.) 50 metų vyras sukėlė žodinį konfliktą, kurio metu stvėrė žmonai už rankos, ją tampė, taip sukėlė fizinį skausmą. Pradėtas ikiteismini tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Liepos 14 d. registruotas pranešimas, kad Pabradėje neblaivus (2,54 prom.) 37 metų vyras namo kieme delnu trenkė savo motinai per galvą dėl ko ji buvo praradusi sąmonę. Po to tampė už rankų tuo sukeldamas jai fizinį skausmą. Smurtautojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteismini tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Liepos 15 d. registruotas pranešimas, kad Švenčionių seniūnijos kaime, namuose, žodinio konflikto metu 36 metų vyras tris kartus ranka sudavė savo sugyventinei į veido sritį, tuo sukeldamas jai fizinį skausmą. Pradėtas ikiteismini tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Liepos 20 d. registruotas pranešimas, kad Švenčionių mieste girtas (1,78 prom.) 51 metų vyras trenkė su ranka į veidą, krūtinę, pilvą savo sutuoktinei, tuo sukeldamas jai fizinį skausmą. Smurtautojas sulaikytas, uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteismini tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

 

Savaitės apžvalga

Nuo 2015-07-13 iki 2015-07-20 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruota: 1 nužudymas, 6 nusikaltimai žmogaus sveikatai, 31 viešosios tvarkos pažeidimas ir 2 chuliganizmai. Per šį laikotarpį įvykdytos 7 vagystės, įvyko 1 įskaitinis eismo įvykis, kurio metu nukentėjo 2 žmonės, sulaikyti 5 neblaivūs vairuotojai, 40 asmenų nubausta už KET pažeidimus, 71 asmuo nubaustas už administracinius teisės pažeidimus, rastas 1 lavonas, 6 kartus išvykta į šeimyninius ginčus.

Parengta pagal Švenčionių r. PK inf.

 
Reklaminis skydelis