Mes turime 309 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5338
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15525
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91555
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Visą rugsėjį moksleiviai bus apdrausti

2015 m. rugpjūčio 26 d. trečiadienis, Nr.62 (1498)

Jau 16-tą kartą mokslo metų pradžią didžiausia ne gyvybės draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“ ir Švenčionių rajono savivaldybė kviečia pasirūpinti vaikų saugumu keliuose ir gatvėse, o vairuotojus ragina vairuoti saugiau ir atidžiau. Rugsėjis skelbiamas akcijos „Apsaugok mane“ mėnesiu, kurio metu „Lietuvos draudimas“ visus Švenčionių rajono savivaldybės moksleivius apdraus asmens draudimu, o savivaldybė „Apsaugok mane“ ženklu pažymės pavojingiausias perėjas prie mokyklų.

 

„Lietuvos draudimas“ primena, kad moksleivių asmens draudimas automatiškai galios visiems bendrojo lavinimo mokyklų moksleiviams visą rugsėjo mėnesį bet kuriuo paros metu, jo suma vienam vaikui šiemet sieks net 5 tūkst. eurų. Tai – 14 proc. daugiau nei praėjusiais metais. Jei pėsčiasis moksleivis rugsėjo mėnesį pateks į avariją, moksleivio tėvai ar globėjai apie įvykį turėtų pranešti „Lietuvos draudimui“ telefonu 1828 ir žalų specialistai apskaičiuos ir išmokės priklausančią kompensaciją. Išmokamos kompensacijos dydis priklauso nuo patirtų sužalojimų ir yra proporcingas draudimo sumai.

„Jau 16-tus metus kviečiame vairuotojus rugsėjį, kai eismas suintensyvėja, vaikai grįžta į mokyklas, sutelkti didesnį dėmesį į kelią. Šiemet skatinsime atkreipti dėmesį į ryšio tarp vairuotojo ir pėsčiojo didinimą – kelyje abiejų eismo dalyvių vienas kito supratimas yra vienas svarbiausių veiksnių, norint išvengti nelaimių. Taigi ir pėstiesiems, ir vairuotojams derėtų būti atsargiems – prieš einant gatve pėsčiajam įsitikinti, kad jį vairuotojas mato, kad automobilis sustojo, o vairuotojui įvertinti, ar gatvėje nėra pėsčiųjų. Dažna problema – ausinukų ir mobiliųjų telefonų naudojimas: pėsčiasis net negirdi atvažiuojančio automobilio ir nespėja jo pastebėti, nes dėmesį yra sutelkęs į išmanųjį telefoną. Esant gatvėje labai svarbu pakelti akis ir įsitikinti savo ir kitų saugumu“, – sako Jelena Simonenko, „Lietuvos draudimo“ Žeimenos  skyriaus vadovė.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, eismo įvykių rugsėjo mėnesį, kuomet nukenčia pėstieji vaikai, šiuo metu yra maždaug per pusę mažiau nei prieš dešimt metų. „Stebėdami sumažėjusį kelyje sužeistų pėsčiųjų vaikų skaičių rugsėjį, tikime, kad iniciatyva „Apsaugok mane“ prisidėjo prie tokių rezultatų. Tai įrodo, kad saugaus eismo taisyklių priminimas ir nuolatinis dėmesys problemoms kelyje padeda sumažinti skaudžių nelaimių, mat eismo dalyviai prisimena elgtis apdairiau“, – pastebi J. Simonenko.                                                                                                           

Akcija „Apsaugok mane“ buvo pradėta 2000 m. Vilniuje. Ją pradėjo Vilniaus miesto savivaldybė ir didžiausia šalies draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“. 2001 m. ši iniciatyva buvo išplėsta į dar du šalies didmiesčius – Kauną ir Klaipėdą, vėliau prie akcijos prisijungė didžioji dalis Lietuvos savivaldybių. Nuo 2010 m. „Lietuvos draudimas“ kasmet nemokamai apdraudžia visus pėsčiuosius moksleivius šalies keliuose ir gatvėse visą rugsėjo mėnesį.

 
Reklaminis skydelis