Mes turime 269 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2142
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20686
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:68012
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kirpėja Rita tęsia tradiciją – rugpjūčio 28-29 d. kirps mokinius nemokamai

2015 m. rugpjūčio 26 d. trečiadienis, Nr.62 (1498)

Lieka mažiau nei savaitė iki gražios mokslo ir žinių šventės – Rugsėjo 1-osios, - kai šimtai pasipuošusių, šventiškai nusiteikusių rajono moksleivių skubės į mokyklas. Tarp jų bus kelios dešimtys tų, kuriuos nemokamai išgražino, nukirpo kirpėja Rita, dirbanti Švenčionyse, grožio salone „Bella Donna“. Pirmą kartą tokią akciją – dvi dienas prieš mokslo metus kirpti moksleivius nemokamai – kirpėja Rita padarė savo profesinės karjeros pradžioje beveik prieš dešimt metų – 2006 m., po to tą patį pakartojo kitais metais. Šią gražią ir prasmingą tradiciją Rita atnaujino ir sugrįžusi iš Italijos, ir štai šiemet jau penktą kartą dvi dienas – rugpjūčio 28 ir 29 – grožio salone „Bella Donna“ mokiniai bus kerpami nemokai. Į tradicinį klausimą, kodėl tą daro, juk per porą dienų galima nemažai užsidirbti, kirpėja Rita atsakė:

- Kodėl tai darau? Tikrai ne dėl reklamos, nes klientų – tiek vyrų, tiek moterų, o ir vaikų turiu užtektinai, bet norisi kažkam padovanoti, tegul ir nedidelę šventę, pasidalinti gerumu, pamatyti švytintį vaiko veidą, kai jis pamato save veidrodyje su pasikeitusia šukuosena. Kiek turi, tiek ir užtenka. Beje, yra moksleivių, kurie po to nuolat ateina pas mane kirptis, o kiti jau ir dabar klausinėja, ar kirpsiu prieš rugsėjo 1-ąją nemokamai. Negi gali atsakyti „ne“? Aš tikrai neklausiu atėjusio apsikirpti vaiko, ar tėvai gyvena skurdžiau, ar turtingiau, man tai netusi reikšmės, aš turiu vieną tikslą – kad gražiai nukirpti, su gera nuotaika dvi-trys dešimtys mokinių rugsėjo 1-ąją pravertų mokyklų duris. Liūdna, bet gerumo žmonių santykiuose dabar labai mažai ir jo mažėja, tad į tą gerumo kraitę aš norėčiau įberti tegul ir keletą grūdelių, kas žino, gal iš jų išaugs gerumo medis, - šyptelėjusi sako kirpėja Rita.

- Rita, apie kirpėjos profesiją svajojai nuo vaikystės, ir jau beveik dešimt metų kerpi, darai šukuosenas ir t.t. Ar vis dar ieškai naujovių?

- Žinoma. Jei apsiribosi tuo žinių ir patirties bagažu, kurį turi, sustosi vietoje. Juk ne veltui sakoma, stovintis vanduo ima gesti, taip ir žmogus privalo tobulinti savo įgūdžius, žinias. Aš nuolat važiuoju į seminarus, stebiu mados tendencijas ir visa tai pritaikau savo darbe. Man pačiai patinka naujovės, jas siūlau ir savo klientams. Gera, kai žmogus paklauso tavo patarimo ir nebijo pakeisti šukuoseną, - sako Rita, o kalbant apie pačią idėją, porą dienų kirpti vaikus prieš mokslo metų pradžią nemokamai, tai ją įkvėpė per žiniasklaidos priemones skleidžiama gerumo akcijų idėja. O kai Ritos paklausiau, ar negirdi priekaištų iš kolegių dėl tokios akcijų, ji atsako:

- Kiekvienas žmogus gyvena kaip išmano, kiekvienas dirba savo darbą, tai kokie čia priekaištai gali būti. Tai mano pasirinkimas.

- Išankstinio užsirašymo ir šį kartą nedarysi?

- Tikrai ne. Išankstinio užsirašymo nebus. Bus tiesiog gyva eilė ir dauguma vaikų tą žino. Kaip jau minėjau, jie jau klausia, ar kirpsiu nemokamai. Amžius moksleivių neribojamas, o jei ateis ir studentas ar studentė, mielai nukirpsiu, ir į didmiestį jie išvažiuos iš Švenčionių su gera nuotaika. O baigdama mūsų pokalbį dar kartą noriu pakviesti vaikus ateiti rugpjūčio 28-29 dienomis į grožio saloną „Bella Donna“ ir nemokamai apsikirpti, - baigdama mūsų pokalbį sako kirpėja Rita, kuri jau penktą kartą kirps vaikus nemokamai. Smagu, kai gražios ir prasmingos gerumo akcijos tęsiamos.

Algis JAKŠTAS