Mes turime 194 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3427
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17426
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:64752
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Vilniaus regione dujų skaitiklių rodmenis nuo šiol tikrins įmonės „Mano būstas“ specialistai

2015 m. spalio 10 d. šeštadienis, Nr.75 (1511)

Nuo šių metų spalio mėnesio bendrovė „Mano Būstas“ pradeda tikrinti gamtinių dujų skirstymo bendrovės „Lietuvos dujos“ dujų apskaitos prietaisų, įrengtų Vilniaus regiono vartotojų valdose, rodmenis. Maisto gamybai dujas naudojantys gyventojai turėtų įsidėmėti, kad atvykę minėtos įmonės darbuotojai visuomet turės pateikti „Lietuvos dujų“ patvirtintą darbuotojo pažymėjimą, įgaliojantį tik nurašyti rodmenis ir nufotografuoti skaitiklį.

Sutartis dėl dujų skaitiklių patikrinimo paslaugos teikimo su rangovais „Lietuvos dujos“ pasirašė spalio pradžioje. „Visi rangovai pasirinkti viešųjų konkursų būdu, vadovaujantis ekonominio naudingumo ir kokybės garantijų  principais. Tai leido užtikrinti konkurenciją tarp įmonių ir mūsų bendrovei gauti priimtiniausią paslaugų kainą. Dalį nepagrindinės savo veiklos funkcijų perduodame tiekėjams rinkoje, siekdami didinti efektyvumą ir mažinti išlaidas, orientuotis į pagrindines veiklas, kuriančias didžiausią vertę“, - teigia „Lietuvos dujų“ vadovas Liudas Liutkevičius.

UAB „Mano Būstas“ apskaitos prietaisų rodmenų nurašymo paslaugą teiks Vilniaus, Vievio, Elektrėnų, Trakų, Šalčininkų, Pabradės, ir Nemenčinės miestuose.

Gamtines dujas naudojantys gyventojai turi būti apdairūs, kad į namus neįsileistų dujininkais apsimetusių sukčių. Kad gyventojams nekiltų abejonių dėl paslaugos teikėjų veiksmų teisėtumo, visi minėtų įmonių darbuotojai, tikrinantys dujų skaitiklius, su savimi visada turi ir privalo pateikti specialius pažymėjimus, patvirtinančius „Lietuvos dujų“ įgaliojimą atlikti dujų apskaitos prietaisų rodmenų patikrinimą.

Dujų skaitiklių rodmenis tikrinantys „Lietuvos dujų“ įgaliojimą turinys rangovų darbuotojai gyventojų niekuomet neprašo pinigų, neatlieka jokių kitų paslaugų – jie tikrina tik apskaitos prietaisų rodmenis. Dujų vartotojai dėl šių pasikeitimų nepajus jokių paslaugų kokybės skirtumų.