Mes turime 312 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2389
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12576
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88606
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Policijos dieną šventė bažnyčioje

2015 m. spalio 7 d. trečiadienis, Nr.74 (1510)

VAVPK Švenčionių komisariato pareigūnai, minėdami savo profesinę šventę, praėjusio penktadienio rytą Švenčionių miesto centrą vėl sudrebino pučiamųjų orkestro maršu ir iškilminga eisena nuo policijos komisariato iki bažnyčios, kur tradiciškai aukojamos šv. Mišios, atnašaujama ir vyksta iškilminga ceremonija - pagerbiami pasižymėję pareigūnai.

Pernai su naujo komisariato viršininko Josifo Kuzmickio atėjimu gimė nauja tradicija – iškilminga pareigūnų eisena, suteikianti šventei iškilmingumo. „Gražu pažiūrėti - iškart matosi, kokia jėga mus saugo“, - aptarinėjo eiseną susižavėjusios praeivės. Šventinį maršą eisenai grojo tarybos nario Bronislovo Vilimo vadovaujamas Pabradės fanfarinis orkestras, kurio atliekami kūriniai vėliau skambėjo ir bažnyčioje.

Šv. Mišias aukojo Švenčionių dekanas Medardas Čeponis. „Pasimelskime visi drauge, kad Dievo malonė lydėtų ir dvasiniame, ir žemės kelyje“, - sakė dekanas. Jis taip pat kvietė melstis už policijos darbuotojus, jų šeimas ir parapijiečius. Pamokslą sakė kunigas Deimantas Braziulis.

Šv. Mišiose dalyvavo policijos darbuotojai, policijos veteranai, svečiai ir miesto bendruomenė, dekanato kunigai.

Po Šv. Mišių buvo apdovanoti pasižymėję policijos darbuotojai. 3-ojo laipsnio atminimo ženklas „Už ištarnautus metus “įteiktas Linui Matulevičiui, Sergejui Platonovui, Gintarui Vigeliui, Dariui Rusteikai. Vilniaus aps. VPK viršininko padėkos įteiktos Valdui Krinickui, Dariui Rusteikai, Raimondui Jusiui, Vaidui Laurukėnui, Valentinui Juršėnui, Marijai Aleksejevai. Mero padėkas gavo Inga Bieliauskienė, Rima Ilgevičienė, Gintautas Jasiulionis, Gintautas Bartaška, Aurelija Jurkėnienė. Vaidai Mikulėnienei suteiktas vyresniojo inspektoriaus vardas.

Tarnyba yra tarnyba – net šventės metu tenka dirbti, tad eisenoje ir šv. Mišiose dalyvavo tik laisvi nuo tarnybos pareigūnai. Rimtį ir tvarką rajone iš tikrųjų saugo daugiau pareigūnų – 86, iš jų dvylika dirba nuotolinėse darbo vietose (anksčiau nuovadomis vadintose) – po šešis Švenčionėliuose ir Pabradėje, yra ir laisvų etatų. Nors darbas sunkus, kadrų kaita nedidelė. Neskaitant dviejų į pensiją išėjusių pareigūnų, galima sakyti „į pliusą“: 2 pareigūnai išėjo dirbti į kitą komisariatą, 3 nauji atėjo į tarnybą.

Pareigūnus pagerbė ne tik visi dekanato kunigai, bet kolegos iš teisės sistemos. Pareigūnams sveikinimo žodį tarė Vilniaus apygardos prokuratūros, Vilniaus apylinkės prokuratūros Šeštatojo skyriaus prokurorė Irina Kurilo, Švenčionių rajono apylinkės teismo pirmininkas Rimvydas Petrauskas, Valstybės sienos apsaugos tarnybos Ignalinos rinktinės Švenčionių, Adutiškio ir Pavoverės užkardų vadai, Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Švenčionių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas, kiti svečiai.

Po šv. Mišių policininkams, svečiams ir visuomenei skirtame koncerte skambėjo Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos mokinių ir mokytojų atliekami muzikiniai kūriniai.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis