Mes turime 322 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5481
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19341
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91698
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Tavo parama suteikia viltį

2015 m. spalio 7 d. trečiadienis, Nr.74 (1510)

Jie atvyko į Lietuvą neturėdami nieko, tik baimę ir saugumo troškimą.

Zaynad Kabule gyveno su vyru ir 5 vaikais. Talibai pagrobė jos jauniausiąjį sūnų reikalaudami išpirkos. Kasdien jie siuntė Zaynad berniuko nuotraukas. Nuotraukas, kuriose jam ant krūtinės buvo pririšti sprogmenys. Gavę pinigus jie nužudė jos vyrą ir sūnų. Tada jie nusitaikė į vyriausiąjį jos vaiką. Zaynad neturėjo kitos išeities kaip tik bėgti.

Šiandien tai ne vienintelė šeima Lietuvoje, kuriai reikia Tavo pagalbos. Tu tai puikiai žinai, nes kasdien matai siaubingas nuotraukas, kuriose tokios pat šeimos kaip Zaynad, pavojingose ir sekinančiose kelionėse, ieško saugumo.

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija padeda karo ir konfliktų negandas patyrusiems ir Lietuvą pasiekusiems pabėgėliams iš viso pasaulio, stengdamasis išsaugoti jų orumą. Pastaruosius keletą metų žmonių, pasiryžusių leistis į pavojingą kelionę jūromis ir sausumomis, ieškančių saugumo ir šviesesnio gyvenimo už savo šalies ribų, skaičius padidėjo dramatiškai. Paskutines savaites tapome šimtų pavojingų migrantų kelionių, besibaigiančių mirtimi, liudininkais. Vien per šių metų mėnesius daugiau nei 2300 žmonių prarado gyvybes bandydami atsidurti kitoje Viduržemio jūros pusėje.

Ir netgi pasiekę saugų prieglobstį, jie susiduria su dideliais sunkumais. Atvykus į Lietuvą šiems žmonėms, neturintiems naujojoje šalyje draugų, giminių ar bendruomenės paramos, labai svarbi pasidaro mūsų visuomenės pagalba ir solidarumas. Nuolatinė humanitarinė pagalba, bendravimas, medicininės paslaugos, psichologo konsultacijos, mokyklos reikmenys - visa tai, ir dar daugiau, kaip mes galime padėti. Nereikia laukti rytojaus, pirmadienio ar naujų metų, padėti pabėgėliams Lietuvoje galite jau šiandien!

 

Ką gali tavo parama?

5 EURgali nupirkti maisto ir vandens Lietuvos pasienyje po sekinančios kelionės atsidūrusiai Zaynad.

7 EURgali nupirkti šiltų kojinių ir apatinio trikotažo Zaynad vaikams, pasiekusiems Lietuvą.

10 EURgali nupirkti higienos prekių šiai šeimai, radusiai saugų prieglobstį Lietuvoje.

30 EURgali suteikti profesionalo pagalbą psichologinių kančių patyrusiems pabėgėliams.

 

Paramą gali pervesti:

Spaudžiant nuorodą „Aukokite dabar“ arba pervedant paramą į žemiau nurodytas Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos sąskaitas.

Gavėjas: Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija, įmonės kodas: 190679146, mokėjimo paskirtis: PARAMA PABĖGĖLIAMS.

SEB bankas: LT27 7044 0600 0090 8211

Swedbank: LT72 7300 0100 0244 8010

DNB Nord: LT43 4010 0424 0057 6560

Tavo parama suteikia viltį.

Elzė MACIULEVIČIŪTĖ

Lietuvos Raudonojo kryžiaus draugijos tarptautinių ryšių komunikacijos koordinatorė

 

 
Reklaminis skydelis