Mes turime 272 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1233
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17434
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93464
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kad mūsų draugystei nieko netrūktų

2015 m. spalio 17 d. šeštadienis, Nr.77 (1513)

Jau kelintus metus Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazija vykdo įvairius projektus, skatinančius mokymo įstaigų su skirtingomis mokomosiomis kalbomis mokinių tarpusavio bendravimą per bendrą edukacinę veiklą, šokį, dainą ir žaidimą. Vienais metais tokio pobūdžio projektas vyko Kaltanėnuose, kitais – Švenčionių profesinio rengimo centre, o šiemet – Adutiškio pagrindinėje mokykloje. Nors projektų pavadinimai kasmet šiek tiek keičiasi, tačiau esmė lieka ta pati: būti drauge, bendrauti, šokti, mokytis vieniems iš kitų, daugiau sužinoti vieniems apie kitus. Na, ir be abejonės, smagiai leisti laiką.

Šiųmetinis projektas vadinosi „Kad mūsų draugystei nieko netrūktų“ ir šįkart daugiausia dėmesio buvo skirta etninei kultūrai, juk 2015-ieji paskelbti Etnografinių regionų metais. Projektą inicijuoja ir finansuoja Švenčionių r. savivaldybės jaunimo reikalų taryba, Lietuvos respublikos švietimo ir mokslo ministerija. Projektą vykdo – Švenčionių miesto kultūros centras, Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazija. Projekto partneriai – Vilniaus r. Nemenčinės Konstanto Parčevskio gimnazija, Švenčionių r. Adutiškio pagrindinė mokykla. Projekto vadovai: Jolanta Razmienė, Šenčionių miesto kultūros centro dainų ir šokių ansamblio „Aukštaitija“ meno vadovė, Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos šokio mokytoja ekspertė; Kazimieras Pranskus, Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos muzikos mokytojas metodininkas; Jūratė Vitkauskienė, Švenčionių Zigmo Žemaičio dailės mokytoja ekspertė.

Projekte dalyvavo: Vilniaus r. Nemenčinės Konstanto Parčevskio gimnazijos tautinių šokių kolektyvas „Perla“, meno vadovas German Komarovski; Švenčionių kultūros centro dainų ir šokių ansamblis „Aukštaitija“, meno vadovė Jolanta Razmienė; Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos etnokultūros būrelis „Atgaja“, meno vadovė Jūratė Vitkauskienė; Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos folklorinis ansamblis „Aušrela“, meno vadovas Kazimieras Pranskus; Švenčionių r. Adutiškio pagrindinės mokyklos folkloro ansamblis „Vosilkela“, meno vadovė Aldutė Burkaitė; Adutiškio pagrindinė mokykla ir laikinai vykdantis jos direktoriaus pareigas Algirdas Uziala.

Dvi dienas – spalio 9-10 d. – Adutiškio mokykla buvo pilna jaunimo šurmulio, dainų, šokių, jaunimo pasirodymų ir turiningų užsiėmimų. Jau penktadienį nuo ryto suvažiavę kolektyvai ilgai netruko, vos įsikūrę skubėjo prisistatyti, susipažinti, tada dalyvavo bendrose mankštose, etninių dainų ar šokių studijose, kurioms vadovavo patyrę specialistai ir kolektyvų vadovai.

Įdomios buvo modernaus ir etninio šokio laboratorija, lenkų ir lietuvių sceninio tautinio šokio, folkloro ansamblių studijos.

Pirmosios dienos vakare, kaip ir įprasta, vyko bendra repeticija ir kūrybinės laboratorijos, kur dalyvavo visi kolektyvai. Visos dienos užsiėmimus ir repeticijas vainikavo didžiulis bendras koncertas ir liaudiška vakaronė.

Po tokių linksmybių ir draugystės vakaro kupiniems įspūdžių ir gerų emocijų jaunuoliams nelengva buvo užmigti, tačiau pailsėti juk reikia, nes iš ryto jau nuo 8.30 – mankšta, po to pusryčiai ir vėl visokios kūrybinės veiklos. Nuobodžiauti nebuvo kada!

Laikas pralėkė labai greitai, susitvarkius erdves, atsisveikino su svetingais Adutiškio pagrindinės mokyklos šeimininkais, naujai atrastais ir draugais ir – kelionė į namus. Dar besiskirstydami projekto dalyviai jau žadėjo vėl susitikti ir ėmė laukti smagaus jo tęsinio.

Projekto vadovai sakė esantys labai dėkingi visiems, kurie skyrė šioms veikloms finansavimą, Adutiškio pagrindinei mokyklai, kad šiltai priėmė, o visiems dalyviams – už entuziazmą, kūrybingumą, išradingumą ir draugystės puoselėjimą.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis