Mes turime 294 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:530
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16731
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92761
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos pirmūnų išvyka

2011 m. spalio 26 d., trečiadienis Nr.79 (1126)

Vėsoką, tačiau saulėtą spalio aštuonioliktą dieną mūsų gimnazijos mokiniai, kurie praeitais mokslo metais sunkiai dirbo ir buvo labai gerai įvertinti, už savo triūsą gavo kelionę į Trakus.

Pirmiausia svajingai pasivaikščiojome po Užutrakio dvaro parką, kurį suprojektavo E.F Andre grafo Tiškevičiaus užsakymu. Drįsčiau teigti, jog ežero peizažas, atsivėręs iš klasicizmu dvelkiančios terasos, užbūrė tikrai ne vieną išvykos dalyvį, o pats parkas įsitaisęs liepų paunksmėje sudomino skulptūromis, planavimu.

Pamankštinę kojas po gan ilgos kelionės, atvykome į Trakų Salos pilį, įsikūrusią Galvės ežero vandens apsupty, kur lydimi gido aplankėme ekspozicijas, žinoma, prisimindami savo tėvynės istoriją. Trakai garsūs ne tik salos pilimi, bet gavom daug naujos informacijos apie Trakų žemes, pusiasalio pilį, sužinojom apie karaimų ir totorių tautas bei jų atsiradimą mūsų žemėse, jų papročių, tradicijų išskirtinumą ir įtaką mūsų gyvenimo būdui. Po įspūdingo istorinio pasakojimo keliavome patys išmėginti Trakų karaimų nacionalinio patiekalo - kibinų.

Keliaudami namo, Vilniuje užsukome žvilgtelti į Šv. Petro ir Povilo bažnyčios vidų, kur visu savo puošnumu ir prabanga atsiskleidžia iškilmingasis baroko stilius.

Išvyka paliko jaukių įspūdžių, todėl tikėkimės, kad pirmoji išvyka stropiausiems mūsų mokyklos mokiniams virs gražia kasmetine tradicija.

Justina PRUNSKAITĖ
Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos IV b klasės mokinė

 

 
Reklaminis skydelis