Mes turime 299 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5834
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27721
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:71704
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Ar tu meni?

2015 m. lapkričio 4 d. trečiadienis, Nr.82 (1518)

„Ar tu meni, ar tu meni, kai buvome jauni“ - taip pavadintas vakaras spalio pabaigoje, o tiksliau spalio 25 dieną, vykęs Švenčionių kultūros centro Stanislavavo filiale.

Laikas keičia ne tik Lietuvos kaimą, bet ir ten gyvenančius žmones. Nepaisant to, išlieka iš mūsų tėvų, senelių ir prosenelių laikų atėjęs paprotys ilgais rudens bei žiemos vakarais bent retkarčiais susibėgti į būrį ir pasiklausyti dainų, žaidimų pažaisti, juos tikrai žaisdavo, o ir šmaikščių istorijų visada būdavo sočiai.

Kažkas panašaus buvo ir šios vakaronės metu. Skambėjo moterų ansamblio „Radasta“ atliekamos dainos. Norintieji žirnius ir pupeles rinkdami varžėsi dėl prizų. O kiek smagių istorijų paporino humoro grupė „Stanislavavo razinkos“ (Greta Detenytė ir Monika Vinikaitė). Kaip puikiai atrodė estrados žvaigždučių antrininkės – lyg iš projekto „Vienas prie vieno“ būtų į Stanislavavo kaimo klubą spalio vakarą užsukę. Daug gražių prisiminimų sukėlė senų fotografijų paroda. Kas savo artimą, kas save bandė atpažinti. Svarbus veiksnys tame, kad visos tos fotografijos surinktos iš Stanislavave ir jo apylinkėse gyvenančių žmonių asmeninių archyvų. Oi daug, dar labai daug lobių guli kaimo žmonių fotografijų albumuose. Pagrindinis vakaro leitmotyvas ir buvo prisiminimai. Apie jaunystę papasakojo Filomena Miklaševičienė. O prisiminti juk iš tiesų yra ką. Nesvarbu, kokiame laike, kokioje epochoje prabėga žmogaus jaunystė, bet ją visada prisimename su nostalgija. Buvo prisiminta ir pagerbta jubiliatė Aldona Jurčenkienė. Klubo vedėjos Daivos Trinkūnienės idėja surengti savotišką prisiminimų ir pabuvimo kartu vakarą pasiteisino. Svarbu, kad kartas jungianti nematoma gija nenutrūktų, kad ji kaip tie medžiai vis giliau leistų šaknis protėvių žemėje ir vis aukščiau stiebtųsi į saulę.

Algis JAKŠTAS