Mes turime 226 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3185
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17184
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:64510
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Rožinė spalva ryški ir Švenčionėliuose

2011 m. spalio 29 d., šeštadienis Nr.80 (1127)

Spalį – kovos su krūties vėžiu mėnesį – nemažai švenčionėliškių aktyviai dalyvavo sveikatinimo projekto „Nedelsk!“ organizuotose visuomenės supratimą apie krūties vėžį ugdančiose akcijose.

Ypač daug rožinių kaspinėlių sulankstė ir brangiausių moterų vardus ant jų rašė mažiausieji mūsų visuomenės nariai – darželinukai ir mokinukai. Rožiniai kaspinėliai sugulė ir į originalias kompozicijas. Pavyzdžiui, Švenčionėlių meno mokyklos mokytojai Loreta Šidlauskienė, Audronis Vilutis, Virginija Beržinskienė, jų mokiniai ir mokyklos direktorė Rita Politienė rožiniais kaspinėliais papuošė visą langą, kur sukūrė ir sau svarbius simbolius – smuiko raktą bei natas, o dailės skyriaus mokiniai dar pridėjo ir savo piešinių. Ši puiki kompozicija traukia ir praeivių akį.

Švenčionėlių miesto bibliotekoje – filiale skaitytojus pasitinka ir šildo Rožinė lentyna, kurioje surinkta knygos apie moteris ir tos, kurių pavadinime yra žodis moteris. Bibliotekos vedėja Stasė Busilienė ir vyr. bibliotekininkė Žana Čaikinienė surinko ir publikacijas apie krūties vėžį, pasveikusių moterų istorijas, sveiką gyvenimo būdą iš periodinės spaudos, čia pat ir „Nedelsk“ projekto išleisti leidinukai, kuriose ir moteriško vėžio paslaptys, ir padrąsinimai, ir svarbi informacija moterims. Rožinė lentyna Švenčionėlių bibliotekoje bus ir visą lapkričio mėnesį, tad visi norintys galės su ja susipažinti, o projektas „Nedelsk“ dar papildys ją dovanotomis knygomis.

Irena POŽĖLIENĖ