Mes turime 507 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4264
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22685
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:104434
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Darbo partija: kad kiekvieno piniginė pilnėtų

2015 m. gruodžio 5 d. šeštadienis, Nr.91 (1527)

Paskutinę rudens dieną, lapkričio 30 d., Darbo partijos nariai lankėsi Švenčionyse, kur susitiko su miesto gyventojais aptarti jiems aktualių problemų. Kartu su švenčioniškiais Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis, Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė bei kultūros ministras Šarūnas Birutis diskutavo apie miesto regioninę politiką, investicijas bei didėjančias žmonių pajamas.

Švenčionys, kaip ir daugelis kitų Lietuvos mažųjų miestų, susiduria su gyventojų mažėjimo problema. Jauni žmonės ieško laimės ir geresnio pragyvenimo lygio didžiuosiuose Lietuvos miestuose, neretai išvyksta į užsienį. Darbo partija užtikrintai ir kryptingai siekia, kad miestai netuštėtų, didėtų jaunimo užimtumas, o taip pat pilnėtų žmonių piniginės.

Darbo partijos pirmininkas V. Mazuronis švenčioniškius turėjo kuo nudžiuginti – nuo 2016 m. sausio 1 d. darbiečiai iškovojo, kad minimalus mėnesinis atlyginimas (MMA) didėtų iki 350 eurų, o nuo liepos 1 d. – iki 380 eurų.

„Mes niekada nepalaikysime tokių sprendimų, kurie būtų nepalankūs Lietuvai ir jos žmonėms. Žmonių pajamų didėjimas – buvo ir bus mūsų svarbiausias partijos prioritetas. MMA didėjimas iki 380 eurų – mūsų tarpinė stotelė, mes ir toliau eisime link savo tikslo – 437 eurų. Kelti minimalias pajamas svarbu dėl daugelio priežasčių: augant žmonių atlyginimams, didės vartojimas, todėl augs šalies ekonomika. Be visa ko, MMA didėjimas yra paskata kelti ir kitus atlyginimus“, – sakė Darbo partijos pirmininkas V. Mazuronis.

Tačiau Darbo partija supranta, vien to nepakanka, norint didinti žmonių pajamas, todėl jau imtasi ir kito žingsnio – neapmokestinamų pajamų dydžio (NPD) prilyginimo MMA. „Tai reikštų, kad kiekvienas dirbantis mokėtų mažiau mokesčių ir „į rankas“ gautų apie 30 eurų daugiau”, – teigė V. Mazuronis.

„Jauniems žmonėms maži miestai darosi nebepatrauklūs, čia jie neranda gerai apmokamo darbo, sunku išlaikyti šeimą. Sieksime, kad regioninė politika būtų vykdoma teisingai: privalome skatinti jaunimo užimtumą, mažinti nedarbą, o jaunoms šeimoms palengvinti būsto įsigijimo sąlygas bei didinti jų pajamas – tik taip žmonės pasijaus saugūs ir galės gyventi pilnavertį, orų gyvenimą“, – pabrėžė Seimo Pirmininkė L. Graužinienė.

Vizito metu švenčioniškiai dėkojo  Darbo partijos deleguotam kultūros ministrui Š. Biručiui už didėjančius kultūros darbuotojų atlyginimus ir išskirtinį dėmesį Švenčionių kultūriniam gyvenimui. Kultūros ministras suskubo patikinti, kad tai tik pradžia ir nuo kitų metų investicijų mieste tik daugės.

„Rūpintis miesto kultūra – mano pareiga. Daug metų kultūros ir meno darbuotojų atlyginimai nesulaukė jokio dėmesio, tačiau dabar galiu pasidžiaugti, kad nuo 2014 m. liepos 1 d. išsikovojome kasmet juos kelti apie 250 litų, taigi ateinančiais metais vidutinis kultūros darbuotojų atlyginimas jau sieks 500 eurų“, – sakė Š. Birutis.

Atsisveikindami su Švenčionių gyventojais Darbo partijos nariai pažadėjo tęsti pradėtus darbus bei siekti, kad žmonių pajamos augtų ir ateityje.