Mes turime 396 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3512
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19713
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95743
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Skurstantiems – parama maistu

2015 m. gruodžio 12 d. šeštadienis, Nr.93 (1529)

Iki Kalėdų nepasiturinčius Lietuvos gyventojus pasieks parama maistu. Iš sandėlių į šalies savivaldybes vežami paruošti maisto paketai. Juose šiais metais – 8 produktai: cukrus, aliejus, ryžiai, žirniai, sausainiai, saldintas sutirštintas pienas, mėsos konservai, konservuotos pupelės. Maisto produktai įsigyjami Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos administruojamo Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo lėšomis, kai perkami tikslingai nepasiturintiems asmenims, o ne surenkami iš trečiųjų šalių ar per socialines akcijas.

Pagalba maistu šiais metais teikiama jau 6-ąjį kartą. Per 2015 m. išdalinta daugiau kaip 9 tūkst. tonų maisto produktų visoje Lietuvoje, bendra -produktų vertė – daugiau nei 8,2 mln. eurų. 2016 m. planuojama išdalinti produktų už 16 mln. eurų.

Parama maistu suteikiama gyventojams, kurių vidutinės mėnesinės pajamos neviršija 153 eurų. Tačiau numatytos išimtys, kurias nustato savivaldybių administracijos, pavyzdžiui, sunkios ligos ar nelaimės atveju parama skiriama, jei pajamos didesnės nei 153 eurai, bet neviršija 204 eurų. Norintys gauti paramą, turi užpildyti prašymą Fondo paramai gauti savo savivaldybėje arba seniūnijoje. Numatoma, kad 2016 m. parama maistu taip pat bus dalijama 6 kartus, kas 2 mėnesius.

Kiekvienas susidūręs su sunkumais turi kreiptis į seniūniją ar savivaldybės socialinės paramos skyrių.

 
Reklaminis skydelis