Mes turime 353 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3440
mod_vvisit_counterŠią savaitę:35816
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:117565
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

„Aš taip mylėjau savo jaunėlį...“ Skausminga sūnaus terorizuojamos močiutės istorija

2015 m. gruodžio 12 d. šeštadienis, Nr.93 (1529)

85 metų Onutė (vardas pakeistas) guli namuose vieniša, susilaužiusi koją ir stipriai susitrenkusi galvą. Jos mylimas sūnus, kuriam ji atidavė visą savo meilę, dabar tapo jos piktuoju persekiotoju.

Nors senutė ir nupirko sūnui butą Vilniuje, o pati persikėlė į kuklutį butelį Švenčionėliuose, sūnus jos nepalieka ramybėje. Ne kartą atėmė pinigus, dabar nori paimti ir viską kas liko. Onutė ne tik nesitiki sūnaus pagalbos, tačiau jo labai bijo.

„Po kalėjimo jis pasidarė baisus, – verkia senutė. – Paslėpiau buto dokumentus, nes nežinau, kam jis gali jį parduoti man nežinant. Laukiu dabar tik mirties.“

Tokius kaip Onutė vienišus senelius dabar globoja maltiečiai. Pagrindinė jų veikla - pagalba vienišiems seneliams kaimo vietovėse. Tai senelių lankymas, bendravimas, namų tvarkymas, maisto pristatymas.

Gruodžio 15 dieną 17.00 val. maltiečiai kviečia į akcijos „Maltiečių sriuba“ renginį Švenčionių miesto parke, kurio tikslas – surinkti lėšų tokių kaip Onutė - labiausiai pažeidžiamų, senų, vienišų ir ligotų žmonių pagalbai.

 

Akciją „Maltiečių sriuba“ taip pat galite paremti jau dabar aukodami telefonais: 1417 – 1,45 €, 1418 – 2,90 €.

 

Už šios akcijos metu surinktas lėšas savanoriai visoje Lietuvoje globoja daugiau kaip 2300 vienišų senukų. Už 2014 m. akcijos metu surinktas lėšas šiais metais 17-oje miestų maltiečiai išdalins daugiau kaip 95 000 karšto valgio porcijų, papildomai nuveš per 10 000 sauso maisto davinių. 10-yje miestų savanorės globoja ypatingos priežiūros reikalaujančius senjorus namuose, 5 miestuose veikia maltiečių Senjorų klubai.

Arvydas BRUŽAS