Mes turime 250 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:262
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18806
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66132
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Šventė, kuri gražiausia savo laukimu

2015 m. gruodžio 16 d. trečiadienis, Nr.94 (1530)

Adventas – rimties ir susikaupimo, o kartu ir džiugaus laukimo metas. Gruodžio 11-ąją Švenčionių lopšelyje-darželyje „Gandriukas“ vyko Advento vakaronė „Sodai, sodai, leliumoj“. Šios vakaronės organizatorės muzikos vadovė Irena Kerulienė ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui Andželika Trobutienė bei „Ežiukų“, „Kiškučių“ ir „Volungiukų“ grupių vaikučiai pakvietė stabtelėti, pajusti ir suprasti, kad mūsų protėvių išmintis gyva ir keliauja iš kartos į kartą.

Vakaronėje vaikučiai dainavo adventines dainas, šoko adventinius šokius, ratelius, minė mįsles, aižė pupas, rinko žirnius iš grūdų, sužinojo advento orų prasmę, o taip pat ir apie magiškus advento burtus.

Puiku, kad vaikučiai ir jų tėveliai, seneliai galėjo pabūti drauge, kartu šokti, žaisti ratelius ir pajusti Advento ramybę, džiugią laukimo nuotaiką. Tarsi ir vėl sugrįžome praeitin, pasidalinome gera nuotaika ir į savo namus sugrįžome geresni, stipresni, su viltimi sulaukti ramaus Kūčių vakaro, linksmų šv. Kalėdų.

Laikas prabėgo nepastebimai. Šventės pabaigoje tėveliai ir vaikučiai pynė adventinį vainiką.

Džiaugiamės, kad į mūsų vakaronę atėjo Švenčionių parapijos vikaras Marijan Apriško. Jis pabrėžė, koks svarbus vaikų gyvenime yra abiejų tėvų vaidmuo, šeima, buvimas kartu. Palinkėjo ramių, gražių švenčių.

Andželika TROBUTIENĖ