Mes turime 209 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1887
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15886
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:63212
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Džiaugsmas dalintis ir padėti

2015 m. gruodžio 16 d. trečiadienis, Nr.94 (1530)

Šv. Kalėdos yra svarbiausia metų šventė. Daug paslapties, grožio, džiaugsmo, dovanų, dėmesio vienas kitam. Šios šventės laukimas toks pat svarbus kaip ir pati šventė. Tai tikrai nuostabus laikas, skirtas ne liūdesiui, bet įvairiems geriems darbams, prasmingam bendravimui.

Atsiverčiant Sarah Ban Breathnach „Paprastą pilnatvę“ stengiuosi suvokti, kas iš tikrųjų yra „Kalėdų dvasia“ ir „kalėdinės dovanos“?

„O taip, Kalėdos – tai dovanos, perrištos širdies gijomis. Dovanos, kurios žemiškus dalykus paverčia stebuklingais. Dovanos, puoselėjančios abiejų – duodančiojo ir priimančiojo – sielas. Besąlygiška meilė. Nesavanaudiškumas. Pasitikėjimas. Tikėjimas. Atlaidumas. Naujos galimybės. Paguoda. Džiaugsmas. Ramybė. Dosnumas. Užuojauta. Gailestingumas. Pripažinimas. Narsa.“

Reikia dalyti šias dovanas. Nuoširdžiai atverti širdis ir su dėkingumu priimti šias dovanas.

Šiemet Švenčionėlių bendruomenė organizuoja dvi gražias bendrumo, gerumo akcijas ir kviečia prisidėti visus Švenčionėlių miesto gyventojus.

Ranka rašytas kalėdinis sveikinimas mūsų visuomenėje tampa retenybė. Retai begauname juos ir manau, dar rečiau patys juos siunčiame. Kaip gera gauti ranka rašytą laišką ar atviruką, kuris šildo ir skleidžia gerumą. Juk malonu gavusiajam žinoti, kad tas žmogus rašė nuoširdžius, šiluma dvelkiančius palinkėjimus tiktai jam.

Todėl norime paskatinti visus miestelio gyventojus, ypač – jaunus žmones, pasigaminti arba įsigyti šventinius atvirukus, užrašyti juos ranka ir nemokamai išsiųsti Švenčionėliuose gyvenančiam giminaičiui, kaimynui ar pažįstamam. Iki gruodžio 21dienos kalėdinių sveikinimų pašto dėžutes rasite Švenčionėlių miesto bibliotekoje ir parduotuvėje „Norfa“.

Šv. Kalėdos – tai laikotarpis, kai į kiekvienų namų duris pasibeldžia stebuklai. Artėjančiu stebuklu Švenčionėlių bendruomenė ragina patikėti Švenčionėlių mieste gyvenančias ir nepriteklių jaučiančias šeimas, o kitus Švenčionėlių miesto gyventojus – prisidėti prie stebuklų įgyvendinimo. Sunkiai gyvenančių šeimų skaičius nemažėja, todėl skatindami bendruomeniškumą, siūlome dalintis su tame pačiame mieste gyvenančiais, nepriteklių jaučiančiais asmenimis. Bendruomenės nariai bendradarbiauja su Švenčionėlių miesto seniūnija, Paramos šeimai tarnyba. Nuolatos matome šeimų nepriteklių ir girdime prašymus padėti konkrečiais daiktais. Šiuo metu Švenčionėliuose gyvenančioms šeimoms reikalinga: patalynė, indai, rašomasis stalas, vaikiška lovytė, dviaukštė lova, dulkių siurblys, kuprinės, stalo žaidimai, knygos, vaikštukai, sauskelnės, mišinukai, striukės paaugliukams, kombinezonai, šilti batai ir kiti daiktai naudojami buityje.

Jei turite daiktų, kurių nenaudojate, bet jie tvarkingi, o gal galite ir norite tiesiog nupirkti ir padovanoti viso to stokojančioms šeimoms, susisiekite su mumis.

Dovanojamus daiktus renka ir įsipareigoja juos perduoti nepasiturinčioms šeimoms ŠVENČIONĖLIŲ BENDRUOMENĖ.

Susisiekti galite: DOVILĖ tel. nr. 8 622 06821, SILVIJA tel. nr. 8 610 33178.

Pašėlusiai bėgant, į pabaigą ritantis metams ir artėjant šventėms, vertinkime ir branginkime šį laukimo laiką. Verta pagalvoti, ką kilnaus ir gražaus galime nuveikti per adventą, kad išgyventume tikrąsias Kalėdas, kad jos ateitų ne tik į mūsų visų namus, bet ir į širdis.

Dovilė ŽIŽIENĖ