Mes turime 377 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1978
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18179
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94209
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Būkime geresni, gražesni savo vidumi ir judėkime į priekį

2015 m. gruodžio 19 d. šeštadienis, Nr.95 (1531)

Žinomo poeto Juliaus Janonio eilėse apie žiemą, kurias daugelis vaikystėje mokėjome kone atmintinai, yra ir tokia eilutė: „Kur pažvelgsi, visur balta...“ Truputį gaila, tačiau, kaip suprantu, šios Kalėdos vėl bus be sniego, ir minėta eilėraščio eilutė visai netinka dabarties metui. Tačiau tai nėra priežastis liūdėti ar, kaip liaudyje sakoma, nukabinti nosį. Juk netrukus baigsis susikaupimo metas ir šeimos rate švęsime vieną iš pačių gražiausių krikščioniškoje bendruomenėje švenčių - Kristaus gimimo dieną. Smagus šis kalėdinis laikotarpis: susitinkame su giminėmis, artimaisiais, brangiausiais žmonėmis pasaulyje. Šįkart apie tai šiek tiek ir pakalbėkime.

Anądien nusprendžiau pasivaikščioti po mūsų sostinės gatveles. Šiais metais ypatingai graži eglė, primenanti ne tik vaizdą iš pasakų knygos paveikslėlio, tačiau ir namus, į kuriuos susirenka šeima ir artimiausi bičiuliai, pasitinka Vilniaus svečius. Labai smagu matyti, kaip daugelis renkasi dovanas. Man rodos, šios dovanos pradžiugins daugelį širdžių. Yra žmonių, kurie vadina tai „masine psichoze“ ir jiems nepatinka toks savotiškas dovanų vaikymasis bei didžiausi kamščiai. Tačiau, pripažinkime, juk visai smagu matyti pasipuošusius namų, įstaigų ir parduotuvių langus. Visos tos švieselės sušildo širdį ir nuteikia pozityviai, paskatina daryti gerus darbus.

Šis laikotarpis taip pat žavus tuo, kad pagaliau mes galime atsisėsti ir atsikvėpę atsigręžti atgal, prisiminti visus metų pasiekimus ir atliktus darbus. Linkiu, kad tiems, kuriems nepavyko atlikti kažkokių susiplanuotų darbų ar pasiekti tam tikrų tikslų šiais metais, būtinai pasisektų juos įgyvendinti kitais metais. Džiaukimės kiekvienu laimėjimu, kad ir koks mažas jis bebūtų, vis tiek tai yra laiptelis savo tikslų įgyvendinimo link.

Staiga pagalvojau: ko aš norėčiau dovanų Kalėdoms? Manau, geriausia dovana – dėmesys ir šiltas vakaras, praleistas su artimiausiais žmonėmis. Žinoma, vaikų norai – begaliniai. Jie nori ir saldainių, ir naujausių žaislų... O mums kas svarbu? Kiekvienas iš mūsų kiek skirtingai supranta Kalėdas ir dovanas.

Būtų gerai nepamiršti ir gerumo akcijų bei tų, kurie labai laukia Kalėdų, tačiau neturi galimybių surengti gražios šventės... Apsidairykime aplinkui, suraskime netoliese gyvenančius žmones, kuriuos Kalėdos gali aplenkti dėl lėšų trūkumo ar panašių dalykų, suorganizuokime jiems šventę. Viešai pažadu prie šio kvietimo įgyvendinimo kiek galėdamas prisidėti ir asmeniškai: pasirūpinsiu, kad šventinis stalas būtų dosnesnis bent vienai (tikiuosi, kad pavyks padėti ir daugiau) mūsų rajone sunkiau besiverčiančiai šeimai. Šiame gyvenime taip jau būna, kad už gerus darbus atlyginama nelauktai ir su kaupu... Manau, ne grąžoje slypi svarbiausi dalykai, o gerumo ir šilumos pasidalinimo akimirkoje! Bent jau šventiniu periodu būkime geresni, gražesni savo vidumi ir judėkime į priekį šiltu kalėdiniu karavanu „Galingai pirmyn!“.

Saulius ŠILINIS

 
Reklaminis skydelis