Mes turime 333 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2718
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27848
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:75174
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pabūti kartu susirinko septynių rajonų atstovai

2011 m. lapkričio 5 d., šeštadienis Nr.81 (1128)

Jau trečią kartą Švenčionių socialinių paslaugų centro socialinė darbuotoja Giedra Kaminskienė pagal Gintaro Steponavičiaus paramos fondo remiamą projektą „Senjorai – Lietuvos visuomenės dalis“ rengia neįgaliųjų ir pagyvenusių žmonių šventes „Būkime kartu“. Kasmet susikviečia kartu pasibūti ir kaimynus, o šventę vis įvelka į kitokį sumanymų rūbą. Šiemet – renginys-konkursas „Kuo garsus mano miestas?“. Į jį sugužėjo neįgaliųjų ir pagyvenusių žmonių komandos iš Molėtų, Utenos, Zarasų, Ukmergės, Kupiškio, Ignalinos ir Švenčionių rajonų, kurios pasirodė Švenčionėlių kultūros centro scenoje. O renginį vedė mėgėjų teatro artistė, aktyvi visuomenininkė švenčionėliškė Gražina Jarmalytė.

Kiekvienas miestas savaip garsus: sūriais, dešromis, šakočiais, trikotažu, alumi, moliūgais, muzikantais, dainininkais ar tarmių įvairove, gražia gamta ar turtinga istorija. Ir įdomu buvo apie visus kuo daugiau sužinoti.

Septynios komandos varžėsi aštuoniose rungtyse. Pirmiausia autentiška savo krašto tarme reikėjo papasakoti apie savo kraštą, pristatyti gardumyną ir atlikti savo miestą šlovinančią dainą, tada pristatyti poetą ar rašytoją, atlikti muzikinį kūrinį, pristatyti anekdotų karalių, pašokti, surengti madų šou, pristatyti liaudies instrumento virtuozą ir galiausiai – humoreską ar humoristinį teatralizuotą pasirodymą.

Komandų pasirodymus vertino komisija: Švenčionių r. savivaldybės tarybos narė Jolanta Olechnovič, Švenčionėlių meno mokyklos direktorė Rita Politienė, Švenčionėlių kultūros centro direktorė Ona Raguckienė, Švenčionių socialinių paslaugų centro direktorė Rima Rakitienė ir Švenčionių kultūros centro renginių organizatorė Inesa Bojarunec. Plojimų negailėjo viena kitai ir besivaržančios komandos, ir žiūrovai.

Visų rajonų pasirodymai buvo šaunūs, tačiau kiekviena komanda vis dėlto turėjo savo stipriąją pusę, todėl komisija ir skyrė nominacijas už geriausią pasirodymą kokioje nors rungtyje ir apdovanojo rėmėjų dovanėlėmis.

Tokie renginiai skatina darnios pilietinės visuomenės formavimąsi Lietuvoje, skatina ir padeda pagyvenusio amžiaus žmonėms, neįgaliesiems tapti aktyvesniais visuomeninio gyvenimo veikėjais, iš naujo atrasti ryšį su bendruomene ir jaunosios kartos atstovais, kurių ir šioje koncertinėje programoje dalyvavo nemažai. Renginio dalyviai buvo labai dėmesingi vieni kitiems, tad nei neįgaliojo vežimėlyje sėdintys, nei lazdele besiramsčiuojantys ar regėjimo negalią turintys dalyviai jautėsi jaukiai ir patogiai.

Šventę vainikavo melodinga G.Kaminskienės, jos dukros Justės ir Vitalijaus Laptevo atliekama daina, kuriai pritarė ir visi šventės dalyviai. O paskui bendravimas ir vaišės dar tęsėsi vakaronėje.

Renginio organizatorė G.Kaminskienė sakė esanti dėkinga Švenčionių socialinių paslaugų centro direktorei R.Rakitienei, kuri vertina ir palaiko visus sumanymus, Dienos centro lankytojoms Violetai Brazauskienei, Onutei Koniušanec, Nijolei Greckienei, padėjusioms surengti vakaronę, Strūnos pensionato šokėjoms, Švenčionėlių meno mokyklos mokytojai Jūratei Mažvilienei ir jos mokinei Auksei Gaidamavičiūtei ir rėmėjams: Gintaro Steponavičiaus fondui, Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriui, Jevgenijos Drevnickienės IĮ, Leokadijai Polučanskai, ūkininkui Algiui Petrikui, Irenos Cibienės IĮ, UAB „Švenčionių vaistažolės“, UAB „Paslaugų idėja“ Švaros prekių parduotuvei.

Irena POŽĖLIENĖ