Mes turime 283 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2613
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12800
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88830
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Mobilus laisvalaikis“ Švenčionių rajone

2015 m. gruodžio 23 d. trečiadienis, Nr.96 (1532)

Švenčionių miesto kultūros centras aktyviai dalyvauja jaunimo politikos įgyvendinime Švenčionių rajone. Nuo 2010 metų kultūros centras įgyvendina atvirų jaunimo erdvių programą, taip pat vykdo labai daug įvairių projektų, iniciatyvų jaunimo srityje.

Pastaruoju metu didelio susidomėjimo sulaukė projektas „Mobilus laisvalaikis“. Tai – jaunimo iniciatyva, skirta kaimo vietovėse ir miesteliuose gyvenančiam jaunimui, siekiant spręsti jaunimo problemas bei tenkinti jų laisvalaikio užimtumo poreikį. Projektas yra mobilus ir jo siūlomos veiklos yra labai įvairios (diskusijos prie arbatos puodelio, susitikimai ir konsultacijos su specialistais, teminiai užsiėmimai ir vakarai, filmų peržiūros, susitikimai su Šaulių sąjunga ir krašto apsaugos savanorių pajėgų kariais, žygiai, ir kt.).

Projektas „Mobilus laisvalaikis“ kvietė jaunimą į kūrybinių dirbtuvių užsiėmimus kaimiškose vietovėse ir į mobilias gitaros pamokas. Kūrybinės dirbtuvės vyko Strūnaityje ir Vidutinėje, jas vedė Silvija Juknevičienė. Šių vietovių jaunimas ir vaikai itin palankiai sutiko šias iniciatyvas, gausiai lankė užsiėmimus ir buvo susidomėję veiklomis.

Švenčioniškis gitaristas Zbyšek Lukovskij Švenčionėlių atvirame jaunimo centre ir Švenčionių jaunimo atviroje erdvėje rengė gitaros pamokas. Norinčių išmokti groti gitara taip pat atsirado nemažai ir Švenčionėliuose, ir Švenčionyse.

Pasak su jaunimu dirbančios ir įvairius projektus vykdančios Inesos Bagdonienės, Švenčionių kultūros centras ir toliau planuoja skatinti bei padėti įgyvendinti įvairias jaunimo iniciatyvas ir projektus.

„Švenčionių krašto“ inf.

 
Reklaminis skydelis