Mes turime 419 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3872
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20073
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96103
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pasidalinkime gerumu

2015 m. gruodžio 30 d. trečiadienis, Nr.97 (1533)

Nors dažnai tenka girdėti posakį: „Viskas yra Dievo rankose ir kiekvienas veiksmas vyksta Jo valia“, bet žmogus kartais irgi gali sukurti tegul ir mažą stebuklą, o ypač prieš Kalėdas ir Naujųjų išvakarėse. Vienas svarbiausių prieššventinių stebuklų – sugebėjimas pasidalinti gerumu, žmogiškąja šiluma. Kaip tik tokia linkme ir vyko renginiai Stanislavave.

Ketvirtadienį, gruodžio 17 d., visi rinkosi į eglutės įžiebimą, o koks eglutės įžiebimas be Kalėdų Senelio. Užsuko ir jis tą šventinį vakarą į Stanislavavo kaimo klubą. Žinoma, ne tuščiomis, o su dovanų maišu, o tuos, kurie negalėjo ateiti į šventę, Kalėdų Senelis aplankė namuose. Užsuko jis ne tik į Stanislavave gyvenančių vaikų ir vienišų žmonių namus, bet aplankė ir gyvenančius atokiuose kaimuose.

Turėjo Kalėdų Senelis Stanislavave darbo ir kitą dieną, kai žmonės rinkosi į vakaronę simboliniu pavadinimu – „Pasidalinkime gerumu“. Ir to gerumo vakaronės metu buvo su kaupu, o šventiškumo pridėjo ir Švenčionių parapijos klebono Medardo Čeponio apsilankymas. Beje, viena iš Kalėdų Senelio dovanų buvo Švenčionių parapijos kalendorius 2016 metams, kuris buvo išleistas klebono Medardo Čeponio iniciatyva.

Kuklios, gražios vakaronės metu žmonės bendravo, dalinosi prisiminimais, o viso to nebūtų buvę be Stanislavavo kaimo klubo vedėjos Daivos Trinkūnienės idėjų ir noro sukurti žmonėms tegul ir mažą prieššventinį stebuklą ir galimybę vienam su kitu pasidalinti gerumu.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis