Mes turime 292 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1302
mod_vvisit_counterŠią savaitę:26432
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73758
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Zigfrido Jankausko istorija dokumentiniame filme

2015 m. sausio 13 d., trečiadienis, Nr.3 (1536)

Iš Švenčionėlių kilęs, čia vidurinę mokyklą baigęs vilnietis kolekcininkas, savo gimtojo krašto patriotas, mecenatas Zigfridas Jankauskas neblogai pažįstamas mūsų laikraščio skaitytojams. Apie jo veiklą, pomėgius, iniciatyvas ir prasmingus darbus Švenčionėlių švietimui, kultūrai ir apskritai rajono bendruomenei mūsų skaitytojai nuolat informuojami.

Šiandien „Švenčionių krašto“ skaitytojams siūlome dar vieną publikaciją apie Zigfridą Jankauską ir jo veiklą, kurią pateikė kolegos iš „lz.lt“ portalo, su kuriuo bendradarbiaujame.

Beje, Z.Jankauskas tapo ir naujo dokumentinio filmo „Aš už tave pakalbėsiu“ vienu iš herojų. Šis filmas Lietuvos kino teatruose pradėtas rodyti sausio 8 d. ir pasakoja apie paskutinį KGB veiklos dešimtmetį mūsų šalyje.

Italo Maxi Dojoie ir lietuvės Virginijos Vareikytės režisuotas darbas „Aš už tave pakalbėsiu“ pristato septynias nuo KGB nukentėjusių ar KGB dirbusių žmonių istorijas. Šis filmas – tai KGB baimės ir teroro persmelktos kasdienybės atspindys, atkurtas pasitelkiant daugiasluoksnius išskirtinių personažų pasakojimus.

Šių metų sausio 13-ąją dieną kai kurių Lietuvos miestų gyventojai bei svečiai kviečiami paminėti kino salėse kartu su šiuo jaunų kūrėjų dokumentiniu filmu, jau sulaukusiu daugybės žymių Lietuvos žmonių atsiliepimų.

„Švenčionių krašto“ inf.