Mes turime 308 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5260
mod_vvisit_counterŠią savaitę:30390
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:77716
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Rankdarbių paroda „Žiemos sapnai“ Pabradės miesto bibliotekoje

2015 m. sausio 23 d., šeštadienis, Nr.6 (1539)

Nuo 2016 m. sausio 15 dienos Pabradės miesto bibliotekos lankytojai kviečiami apžiūrėti pabradiškės Marijos Andrejevos rankdarbių – dekupažo, gaminių iš odos bei pynimo iš popieriaus – parodą „Žiemos sapnai“.

Įprasti kasdieniai daiktai: butelis, pjaustymo lentelės, perdegusios elektros lemputės ir kiti daiktai gyvena antrą gyvenimą. Dekupažo technika dekoruoti buteliai, iš pasenusių odinių rankinių gimstančios sagės ir apyrankės, elektros lemputės virstančios naujametiniais eglutės žaisliukais pritraukia lankytojų žvilgsnį.

Didesnę rankdarbių parodos eksponatų sudaro darbai atlikti dekupažo technika. Daiktų puošimas dekupažu – tai ponios Marijos noras įprastus kasdienius daiktus paversti į labai asmeniškus, šiltą energiją skleidžiančius kūrinius. Pasak rankdarbių autorės ponios Marijos, dekupažu ji pradėjo domėtis prieš ketverius metus. Pirmas parodėles organizavo Pabradės lopšelyje – darželyje „Varpelis“, kitus darbus dovanojo draugams ir pažįstamiems. Jau trejus metus ponia Marija lanko „Pabradės Auksarankių“ grupę, kuri skirta visiems rankdarbių mėgėjams. Čia galima pasidalinti savo idėjomis, darbeliais, pasigrožėti kitų kūrybos darbais, pabendrauti, sužinoti ir rasti unikalią dovaną. Didelė šiuolaikinių priemonių gausa ne tik palengvina kūrybos procesą, bet ir daro jį labiau prieinamą daugumai.

Dar 2014 m. Pabradės auksarankes pastebėjo ir įvertino Pabradės kultūros centro direktorė Lolita Vilimienė, Pabradės seniūnija bei Pabradės miesto bendruomenė „Domus“. 2014 m. vasario 22 d. „Pabradės Auksarankės“ dalyvavo leidinio „Švenčionių krašto amatai“ pristatyme. Renginio metu dėmesys, pagarba, nuoširdūs padėkos žodžiai ir gėlės buvo skirti atvykusiems amatininkams bei menininkams, o svečiai džiaugėsi ir grožėjosi medžio, veltos vilnos meno dirbiniais, tapybos kūriniais ir dekupažo technikos darbais.

Gražina DARGYTĖ