Mes turime 298 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2999
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13186
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89216
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Skaitytojo laiškas. Patys muša, patys rėkia

2015 m. sausio 27 d., trečiadienis, Nr.7 (1540)

Po pirmo išspausdinto mano laiško, sukritikuotųjų liberalų ruporo buvau paskelbtas mirusiu. Ooo, kaip sujudo G.Romanova! Pradėjo ieškoti autoriaus. O kokiu tikslu? Aišku, kad kažkas galėtų susidoroti. Tai neišgąsdino, o tik įkvėpė mane, sveiką ir gyvą Joną Jonelį, dar įdėmiau analizuoti naujosios valdžios veiksmus – tai, ką daro Klipčių šeimynos ir K.Trapiko tandemas. Juk pataikiau į dešimtuką, jeigu taip sujudo jų gynėja!

Taigi aš dar galiu suprasti, kodėl „jų spaudoje“ puolamas V.Vigelis, V.Bulka, R.Krupenina ir kiti, kurie būdami valdžioje galėjo „prisūdyti“ jiems. Bet stebina rodoma pagieža buvusiam ilgamečiam teisėjui, buvusiam Seimo nariui, dabartiniam rajono tarybos nariui Konstantui Rameliui, žinomam Lietuvoje teisininkui, teisėjų Garbės teismo nariui, kuris publikacijose nepagarbiai vadinamas „solidžiu pensininku iš sostinės, kuris Švenčionių rajone laiko tik chalatą ir šlepetes, o gyvena kitur“. Poną Ramelį rinkėjai išrinko tarybos nariu, gavusiu kelis kartus daugiau balsų už daugelį valdančiųjų, o apie išsilavinimo skirtumus nėra ką ir kalbėti.  Manau, visiems žinoma, jog p.K. Ramelis nėra joks vilnietis, o yra gimęs, augęs, didžiąją laiko dalį dirbęs ir dabar gyvenantis gimtajame Švenčionių rajone.

Tai, ką liberalų leidinys taikė ponui K. Rameliui, visiškai tinka būtent Rimantui Klipčiui (merui). Jis pats neslepia, kad šeima gyvena Vilniuje, ten vaikai lanko darželį, žmona dirba, o pats važinėja į Vilnių. Gyvenant Vilniuje su šeima, demagogiškai galima deklaruoti begalinę meilę Švenčionių rajonui.

 Esu giliai įsitikinęs, kad rajono gyventojai, atidavę savo balsus už K.Ramelį, neapsiriko. Tai vienintelis tarybos narys, vykdantis rinkimų pažadus. Tik tapęs tarybos nariu jis pirmiausia paruošė svarbius rajono gyventojams sprendimų projektus. Vieną – dėl Verslo liudijimų įsigijimo kainų sumažinimo ir kitą – dėl vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą mokesčių sumažinimo. Dėl Verslo liudijimų  kainų sumažinimo valdantieji pasisavino ir priėmė, nors ir iškraipę, ne tokį palankų gyventojams, kokį siūlė K.Ramelis. Dėl atliekų kainos mažinimo visiškai užblokavo.

Mažinti mokesčius rinkiminės kampanijos metu žadėjo visi, taip pat ir dabartiniai valdantieji. Peršasi išvada, kad liberalų nemalonę K.Ramelis užsitraukė vykdydamas rinkiminius pažadus ir to paties korektiškai reikalaudamas iš dabartinių valdančiųjų.

 Labai nepakantus K.Trapikas. Jis savo publikacijoje „Skiedrų daug, o malkų nėra“ paniekinamai pliekia K.Ramelį už projektą dėl rinkliavos už komunalinių atliekų tvarkymą. Ko gero, nepatiko, kad K.Ramelis per spaudą paviešino, jog K.Trapikas, būdamas opozicijoje, rinko gyventojų parašus, rengė mitingus prieš rinkliavos įvedimą ir vaikščiodamas po namus rinkiminės kampanijos metu žadėjo gyventojams sumažinti mokesčių dydį. Atėjęs į valdžią pragydo kitu balsu: ne tik kad nepritarė K.Ramelio projektui, bet gyrė galiojantį (priimtą V.Vigeliui vadovaujant) sprendimą. Gražu!!!

Tik pamanykit – K.Trapikas vadina K.Ramelį nepatyrusiu tarybos nariu, anot K.Trapiko,  „nesugebančiu deramai pagrįsti teikiamo projekto“! Atsirado „labiau patyręs“...

Perskaitęs K.Ramelio straipsnį supratau, kodėl meras taip nenori svarstyti projekto. Ogi bijo rinkėjų reakcijos jį atmetus. Opozicija peikia iki jų valdžiusius rajoną, nors vos spėja fotografuotis baigtuose objektuose, kurie atsirado tikrai ne Klipčių pastangomis. Tuo tarpu savo merą Rimantą Klipčių pateikia rajono gelbėtoju. Tik tas „gelbėtojas“ vos atėjęs atėjęs į valdžią su milžiniškomis skolomis, apsimelavo: žadėjo jas padengti iki priesaikos, bet taip iki šiol ir nepadengė. Taigi yra vilties, kad rajoną privesti prie bankroto nesuspės...

Jūsų – Jonas Jonelis

 
Reklaminis skydelis