Mes turime 257 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:792
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25922
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73248
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionėlių jaunimo paroda Vilniuje

2011 m. lapkričio 9 d., trečiadienis Nr.82 (1129)

Švenčionėlių meno mokyklos dailės vyr. mokytojas Audronis Vilutis ir jo mokiniai – nuolatiniai įvairių rajono švenčių ir renginių dalyviai. Jų kūrybingumas ir idėjos smagiai įsilieja į Užgavėnių šurmulį, į Tarptautinių vaikų gynimo ar Baltosios lazdelės dienų renginius. Ne kartą buvo rengtos parodos Švenčionėlių kultūros centre, Nalšios muziejuje, dalyvauta Rudens kermošiuje, „Swedbanko“ skelbtame taupyklių konkurse. Ne vieną kartą konkursantai buvo apdovanoti prizais ir diplomais. Pavyzdžiui, 2006 metais Šiauliuose vykusioje moksleivių festivalio organizuotoje moksleivių dailės darbų parodoje Švenčionėlių meno mokyklos dailės skyriaus moksleiviai pelnė padėkų ir diplomų, o tais pačiais metais respublikiniame moksleivių piešinių konkurse „Mano vaikystės traukinukas“ du vaikai tapo prizininkais.

Šiemet A.Vilučio ugdomi jaunieji menininkai puikiai pasirodė birželio 14 d. projekte „Kelias į praeitį-2“, skirtame Gedulo ir Vilties dienai bei didžiųjų trėmimų 70-mečiui paminėti Švenčionėlių mieste. Jaunųjų dailininkų pleneras „Trispalvė viltis“ patraukė daugelio dalyvių akį ir papuošė renginį, o jo metu sukurti darbeliai buvo padovanoti Tremtinių ir politinių kalinių sąjungos Švenčionių skyriui.

Žiniomis mokytojas mielai dalinasi ne tik su savo mokiniais. Šių metų birželį respublikinėje Jaunųjų miško bičiulių sambūrio vaikų vasaros stovykloje „Mūsų žalioji vasara“ Kaltanėnuose A.Vilutis skaitė paskaitą tema „Menas gamtoje“.

Jau trečią kartą Lietuvos kultūros darbuotojų tobulinimosi institute Vilniuje vyko A.Vilučio vadovaujamos jaunimo tapybos studijos darbų paroda, kurią surengti padėjo kolegės iš Švenčionėlių meno mokyklos Loreta Šidlauskienė ir Virginija Beržinskienė. Čia buvo eksponuojama tapyba, koliažai ir tapyba ant šilko. Paroda sulaukė ir nemažo lankytojų dėmesio.

Per ilgus darbo Švenčionėlių meno mokykloje metus A.Vilutis išugdė ir į tolimesnį gyvenimą išleido ne vieną dailės skyriaus mokinių laidą. Kai kurie iš jų toliau žinias gilina Dailės akademijoje, savo pasiekimais džiugindami ir pirmąjį mokytoją.

Irena POŽĖLIENĖ