Mes turime 284 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2670
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12857
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88887
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčioniškiai jau groja Ignalinoje...

2015 m. vasario 10 d., trečiadienis, Nr.11 (1544)

Per nepilnus metus rajonas pastebimai ištuštėjo – išvyko daug išsilavinusių žmonių. Daugiausia – į Vilnių, kur sėkmingai įsidarbino. Tuo tarpu iš Vilniaus į Švenčionis kasdien važinėja desantas darbuotojų - naujasis valdžios „elitas“. Matyt, ne iš gero gyvenimo važinėja beveik už 100 kilometrų, neranda darbo Vilniuje. Švenčioniškiai randa. Gal jie geresni specialistai?

Darbo turistai rajono gyvenimo niekaip nepraturtina, į bendruomenę nesiintegruoja, tik pinigus iš rajono išveža – algas gauna iš Švenčionių rajono biudžeto, o perka Vilnije, gyventojų pajamų mokesčiu pildo Vilniaus biudžetą. Atvažiuoja, atsėdi 8 val., o gal ir ne 8, ir vėl – ant „žirgų“ ir - namo, į Vilnių. Gena šeimos ilgesys, didesnio miesto kultūra. Paskubėjus, valandėlę kitą paskyrus menamiems „vizitams“ Vilniuje, dar ir papramogauti galima. Iš tiesų – kas vilniečiams mūsų rajonas? Kaip laikina lesykla...

Paskui specialistus iš rajono ėmė trauktis ir  meno mėgėjai. o tai  jau verčia sunerimti! Jų vilniečiais nepakeisi. Neradusiems darbo Vilniuje kadrams ir tolima kelionė ne kliūtis, kad pasiektų šiltas valdiškas kėdes su gera alga ir minimaliomis pastangomis (kol kas jų nesimato, nebent griaunant tai, kas buvo sukurta). O ir tokių resursai greitai išseko – 10 mėnesių (jau rėkėtų į rekordų knygą įrašyti) svarbiausi savivaldybės skyriai – be vedėjų, kelios seniūnijos – be seniūnų. Įsigali chaosas. Net už pinigus tarp savų neranda, neutralių, matyt, įsileisti nenori.  Meno mėgėjai repetuoja ir koncertuoja savo laiku už „ačiū“, vardan meno ir savo malonumui, pasirodymais džiugina vietinius žiūrovus, garsina rajoną respublikinėse šventėse, konkursuose. Trys talentingi meno mėgėjai jau pasitraukė į kaimynį rajoną ir atstovauja Ignalinai.

Vasario 6 d. Ceikinių kaimo kapela „Keiziai“, kurioje groja ignaliniečiai Milda Dikmonienė, Rūta Mudinaitė, Ugnius Dikmonas ir trys mūsų rajono muzikantai - Antanas Laurinavičius, Stasys Montrimas,  Stanislav Padvoiskij, – Biržuose vykusioje Aukštaitijos regiono liaudiškų kapelų šventėje-varžytuvėse „Grok, Jurgeli“ laimėjo žiūrovų simpatijų prizą ir pateko į respublikinį laureatų etapą, vyksiantį Kaune. Sekite informaciją ir kitame ture palaikykite mūsų muzikantus.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis