Mes turime 361 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1809
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18010
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94040
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Rajono ligoninė baigia atsinaujinti

2011 m. spalio 26 d., trečiadienis Nr.79 (1126)

Švenčionių rajono ligoninė vykdo projektą VP3-2.1-SAM-10-V-01-029 „VšĮ Švenčionių ligoninės ambulatorinių paslaugų plėtra ir stacionarinių paslaugų optimizavimas“. Projektas bendrai finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos valstybės biudžeto lėšomis, kurios įtrauktos į Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos skirtus biudžeto asignavimus.

2007-2013 metų Struktūrinės paramos dėka rajono ligoninės pastatas bus šiltesnis ir jaukesnis.

Bendra projekto vertė: 1 739 000,00 Lt (503 649,00 EUR). Projektui skirtas finansavimas: 1 739 000,00 Lt, iš jo ES dalis: 1 478 150,00 Lt.

Projektas pradėtas įgyvendinti 2010 m. sausio 22 d., numatoma Projekto įgyvendinimo pabaiga – 2011 m. lapkričio mėn.

Projekto tikslas - optimizuoti ambulatorines ir stacionarines sveikatos priežiūros paslaugas VšĮ Švenčionių ligoninėje gerinant jų prieinamumą ir kokybę. Šiam tikslui pasiekti pirmiausia reikia suremontuoti VšĮ Švenčionių rajono ligoninės patalpas, pritaikant jas patogesniam pacientų ir darbuotojų naudojimui, taip pat labai svarbu atnaujinti medicininės diagnostikos įrangos bazę. Nauja moderni įranga sudarytų sąlygas efektyvesniam gydytojų darbui bei geresnei paslaugų kokybei. Pagal šį projektą remontuojamos ligoninės trečiajame aukšte įsikūrusio dienos chirurgijos skyriaus patalpos, pritaikant jas patogesniam stacionarinių paslaugų teikimui. Taip pat viename aukšte, atlikus patalpų remontą, įkurdinama iki remonto per du aukštus išsidėsčiusi konsultacijų poliklinika.

Projekto įgyvendinimo metu vykdomos veiklos: 1.Ambulatorinių paslaugų skyriaus ir dalies dienos chirurgijos patalpų, esančių adresu Partizanų g.4, Švenčionys, remontas; 2.modernios medicininės įrangos dienos chirurgijos, ambulatorinių paslaugų ir priėmimo-skubios pagalbos skyriams bei GMP automobilio įsigijimas.

Numatyti projekto veiklų rezultatai: suremontuoti VšĮ Švenčionių rajono ligoninė pastatą; įsigyti vieną GMP automobilį ir tris medicininės įrangos komplektus.

Numatyti projekto rezultatai: įgyvendinus projektą sveikatos priežiūros paslaugų kokybė ir prieinamumas pagerės 20 000 pacientų.

Projekto tęstinumą užtikrins VšĮ Švenčionių rajono ligoninė ir Švenčionių rajono savivaldybė. Projekto tęstinumas bus užtikrintas iš PSDF lėšų. Naudojant paramos lėšas sukurtas turtas bus apdraustas ir ir naudojamas vykdant ligoninės veiklą – teikiant antrinio lygio ambulatorines ir stacionarines asmens sveikatos priežiūros paslaugas. Projekto vykdytojas – VšĮ Švenčionių rajono ligoninė, pabaigęas projektą, nekeis savo veiklos, kuriai suteikta parama, pobūdžio. Suremontuotų patalpų priežiūra rūpinsis VšĮ Švenčionių rajono ligoninė.

Projektas „VšĮ Švenčionių ligoninės ambulatorinių paslaugų plėtra ir stacionarinių paslaugų optimizavimas“ artėja prie pabaigos - remonto darbai baigti, jau vežami baldai, įranga.

Bene didžiausia ligoninės bėda buvo seni langai – prastos išvaizdos, sunkiai valomi ir vėjo kiaurai perpučiami. Iš vykdomų projektų pakeisti visi 1 aukšto langai ir dalis 3 aukšto. Likusieji langai pakeisti iš savų lėšų. Projektų dėka rajono ligoninėje ne tik suremontuota didelė dalis patalpų, bet ir padaugėjo medicininės įrangos. Praėjusių metų rugsėjo mėnesį rajono ligoninė įsigijo naujutėlaitį tų pačių, 2010-ųjų, gamybos greitosios pagalbos automobilį, kuris kainavo 170 tūkst. litų. Drauge su greitosios pagalbos automobiliu atkeliavo ir kardiografas.

Ligoninės vadovė Irena Politienė labai džiaugėsi naujuoju automobiliu, mat turimi du senieji jau dvidešimties metų ir nebetenkino išaugusių poreikių. Užsidarius aplinkinių ligoninių chirurgijos skyriams, Švenčionių r. ligoninėje chirurgijos ir reanimacijos skyriuose gerokai padaugėjo ligonių.

Prieš keletą metų rajono ligoninės pastate buvusios nenaudojamos patalpos kėlė nerimą ir abejones, ką su jomis daryti, o šiuo metu tokių nedaug belieka – tik 5 aukštas.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

2011 m. spalio 26 d., trečiadienis Nr.79 (1126)
 

 
Reklaminis skydelis