Mes turime 156 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4011
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21353
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65336
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Įgūdžius tobuliname ir konkursuose

2016 m. kovo 5 d., šeštadienis, Nr.17 (1550)

Apdailininkus (statybininkus) Švenčionių profesinio rengimo centras ruošia jau daug metų. Pastaraisiais metais pradėjome aktyviai dalyvauti respublikiniuose konkursuose. Pernai pavasarį dalyvavome gipso kartono konstrukcijų montavimo konkurse, kuris vyko Vilniuje parodos RESTA metu.

Šiais metais jau dalyvavome dviejuose konkursuose: Vilniuje ir Šiauliuose. Vasario mėnesį Vilniuje, parodoje „Studijos 2016“, vyko profesinių mokyklų plytelių klijavimo konkursas. Dalyvavo AP15 grupės mokiniai Rita Valėnaitė ir Mantas Kisielius, kuriuos konkursui paruošė profesijos mokytoja Janina Pauliukevičienė. Profesijos mokytoja Valerija Radziulienė su mokiniais suklijavo ir konkursui pristatė namų darbą - paveikslą „Cirkliškio ledainė“. Konkurso užduotis - pagal pateiktą brėžinį suklijuoti vėjo malūną spalvotomis apdailos plytelėmis. Šią sunkią užduotį mokiniai atliko gerai. Už darbą Rita ir Mantas buvo apdovanoti konkurso organizatorių diplomais, firmos „KFNAUF “dovanomis.

Vasario 25 dieną kitos apdailininkų grupės AG15 mokiniai Vaidas Gailiušas ir Andrej Bulaniov dalyvavo firmų ARKO ir MITTO organizuotame konkurse „Jaunieji Lietuvos meistrai 2016“. Šiam konkursui mokinius paruošė profesijos mokytoja Valerija Radziulienė. Konkursas vyko dviem  etapais. Po pirmosios atrankos iš 15 dalyvavusių komandų dešimt komandų pateko į antrąjį etapą, kuris vyko Šiaulių profesinio rengimo centre. Būsimieji statybininkai turėjo sumūryti sieną iš blokelių, vieną sienos pusę nutinkuoti, kitą - apklijuoti plytelėmis. Darbus vertino autoritetinga komisija. Mūsų mokyklos pirmakursiai Vaidas ir Andrejus įvykdė užduotį, gerai atliko darbus, bet iki prizinių vietų šiek tiek pritrūko balų. Jie tikisi, kad toliau besimokydami įgys daugiau patirties, taps tikrais profesionalais.

Konkurso organizatoriai įteikė visiems dalyviams konkurso diplomus, vertingas atminimo dovanas, o su mokykla sudarė bendradarbiavimo sutartį, kuri jau davė materialinės naudos: gavome siuntą keturių rūšių ARKO blokelių sienoms, MITTO sausų mišinių mūro, tinkavimo darbams, plytelių klijavimui. Rengiami paklausius darbo rinkoje specialistus, tad kviečiame rajono vaikinus ir merginas stoti mokytis į Švenčionių profesinio rengimo centrą. Čia įgysite vidurinį išsilavinimą ir pasirinktą profesiją,  tarp jų ir apdailininko (statybininko).

Olė BARANAUSKIENĖ