Mes turime 366 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4573
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20774
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96804
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Skaitytojo nuomonė. Obalsis, arba Laiškas merui

2016 m. kovo 5 d., šeštadienis, Nr.17 (1550)

Girdint ir skaitant mero mintis susidaro įspūdis, kad mūsų rajono meras su Švenčionių rajonu pradėjo susipažinti tik tapęs  meru. Mat važinėdamas po Lietuvą jis mato tik gražiai sutvarkytus kitų rajonų miestelius, bet nemato pro savo kabineto langą gražiai sutvarkytų Švenčionių. Nesunkiai paaiškinama  tokia neregystė: gyvenant su šeima Vilniuje, Švenčionys atrodo skurdokai.

Skundžiasi, kad tapęs meru rado tik milžiniškas skolas, siekusias apie 7 mln. eurų.

Mere, jeigu pretenduoji į „tiesos monopolį“ – nemeluok. Tos rajono skolos – investicinės: tai ir namų renovavimas, ir miesto gatvių – Vilniaus, Strūnaičio, Adutiškio, Partizanų, A.Rymo ir kt. tvarkymas, vandentiekio ir kanalizacijos įvedimas ir daug kitų darbų rajone. Visos be išimties savivaldybės turi daug skolų, o tavo partinio boso A.Zuoko valdytas Vilnius prasiskolinęs šimtus milijonų eurų. Ir nieko? Tai kur tavo, kaip Vilniaus gyventojo, kritika A. Zuokui dėl miesto praskolinimo?

Dabar dėl užgriuvusių staigmenų: rajono darželiai neatitinka higienos reikalavimų, Papildomo ugdymo centras dirba antisanitarinėmis sąlygomis, baigia sunykti Stanislavavo dvaras, senosios Švenčionių žydų kapinės 20 metų nešienautos, jose auga šabakštynas ir t.t., ir t.t. Štai čia ir iškilo klausimas, į kurį rajono gyventojai lauks atsakymo. Skelbiesi labai mylintis Švenčionių rajoną ir pasiruošęs už jį aukotis. Gražu ir sveikintina. Bet juk nesi iškritęs iš mėnulio. Prieš išrenkant meru net KETVERIUS metus buvai tarybos narys, todėl rajono ekonominę ir finansinę padėtį privalėjai žinoti. Visos išvardintos „staigmenos“ negalėjo būti staigmenomis. Kas trukdė bent paskutinius ketverius metus kaip tarybos nariui, gavusiam po 1000 litų tarybos nario atlyginimą per mėnesį, aplankyti rajono darželius, mokyklas, dvarus, tarpe jų ir Stanislavavo, žydų kapines ir, radus netvarką, siūlyti tarybai ją šalinti. Teko girdėti, kad per ketverius metus nepateikei nė vieno pasiūlymo, neparuošei nė vieno sprendimo projekto. Tai taip rūpinaisi rajono gerove? Teko girdėti, kad abu Klipčiai (tėvas ir sūnus), būdami opozicijoje darė viską, kad rajonui būtų kuo blogiau.

Išvada: jūsų ruporo žodžiais tariant – kam kalbėti, o kam patylėti! Gana juosteles karpyti, laikas dirbti. Ne į Cirkliškio dvarą dairykis, o padaryk bent ką pats. Nekantriai lauksime Stanislavavo dvaro atkūrimo.

Jonas JONELIS

 
Reklaminis skydelis