Mes turime 382 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3223
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19424
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95454
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Ačiū, kad esi šalia mūsų

2016 m. kovo 19 d., šeštadienis, Nr.20 (1553)

Senovės Indijos išminčiai sakė: „Nėra didesnio draugo už sveikatą, nėra didesnio priešo už ligą“. Gal todėl žmonių pagarboje buvo ir bus sąžiningai savo pareigą atliekantys medicinos darbuotojai. Žmogui kartais visiškai nesvarbios jam padėjusio medicinos darbuotojo pareigos, jam svarbu, kad sulaukė pagalbos, ir tas nelemtas priešas – liga – atsitraukė. Kaimo vietovėse žmonės su didžia pagarba vertina kaimo felčerių, dabar vadinamų bendruomenės slaugytojomis, darbą. Ne veltui dažniausia jos vadinamos mūsų daktarėmis ar gydytojomis.

Dar viena puiki proga papasakoti apie puikiai savo darbą išmanančią ir žmonių pagarbą užsitarnavusią bendruomenės slaugytoją pasitaikė šią savaitę, kai Vidutinės kaimo bendruomenės „Vika“ pirmininkas Vaclavas Gabrinovičius pakvietė į Vidutinę, kur antradienį gražaus 45 metų darbo jubiliejaus proga buvo pasveikinta Vidutinės medicinos punkto bendruomenės slaugytoja Romutė Zenkevič.

Pasveikinti gerb. Romutės gražaus jubiliejaus, kuris, kaip vėliai sakė pati Romutė Zenkevič, jai kur kas prasmingesnis už kitas sukaktis, atvyko ne tik Vidutinės kaimo bendruomenės pirmininkas Vaclavas Gabrinovičius su kaimo bendruomenės atstovėmis, gerb. Romutės bičiulės, pažįstamos, bet ir Švenčionių PSPC atstovės. Švenčionių PSPC vyr. administratorė Janina Deviatnikovienė pasidžiaugė, kad turi tokią puikią, žmonių gerbiamą bendruomenės slaugytoją, kuri savo gyvenimą atidavė šio krašto žmonėms.

„Visos savo energijos neatiduok kitiems, bent truputėlį pasilik ir sau“, - sakė Švenčionių PSPC vyr. administratorė Janina Deviatnikovienė.

Turiu paminėti ir Vidutinės kaimo bendruomenės „Vika“ sveikinimo metu pasakytus Rimutės Petrovič žodžius: „Jeigu tu esi felčerė, medikė iš pašaukimo, tai mūsų kaime tu esi gerbiama daktarė, mes kitaip tavęs ir nevadinam. Ir laukiam mes savo daktarės, kuri mus ir paguodžia, ir gražų žodį pasako. 45 tavo darbo metai čia, Vidutinėje, įdėti į žmonių sveikatą. Tu žinai kiekvieno mūsų problemas, žinai kiekvieno skausmą. Ir per tą laiką tu likai tokia pat jauna ir energinga. Mes tau linkime sveikatos, būk visada jauna, graži ir mums reikalinga ir vienintelė daktarė šitam krašte“.

Vidutinės kaimo klubo vadovė Marytė Degienė sakė: „Ateini ne tuščiomis, pilnas dėmesio glėbys patarimams ir naštoms. Už save ir kitus išklausai tu mus visus. Ačiū už dėmesį, paprastumą. Ačiū, kad esi“.

Gražiai savo bendruomenės slaugytoją pasveikino ir bičiulių būrelis, kurių vardu kalbėdama Danutė Mitunevičienė sakė: „Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad dirbta, gyventa, džiaugtasi gyvenimu, bet taip atrodo tik iš pirmo žvilgsnio. Vienoje vietoje, viename darbe išdirbti 45 metus reikia didelio pasišventimo, didelės meilės savo darbui, žmonėms. Gydytojo darbas yra dėkingas, bet labai atsakingas ir sudėtingas, bet tu šį darbą, matyt, iš širdies dirbi, labai myli. Filosofai yra pasakę: „Mylėk savo darbą ir nedirbsi nė vienos dienos“. Gyvenime viskas sudėtingiau. Tu atidavei ir dienas, ir naktis šio krašto žmonėms, mes kartu augom, gyvenom ir pasenom. Padėjai užauginti mūsų vaikus, ir mes tavo dėka sulaukėme garbingo amžiaus. Vidutinės senjorų vardu dėkojame tau už pagalbą ir paramą. Mes turbūt laimingi esame gyvendami šioje vietoje, nes mūsų ramybę saugo pasieniečiai, o mūsų sveikatą saugai tu, mūsų šeimos gydytoja. Linkime, kad tave lygėtų gyvenimas, kuriame lieka mažiau sau, save kitiems lyg skolą atiduoti, spręsti kasdienybės sunkią lygtį ir už kitus dažnai galvoti. Gyvenime visko buvo, bet tu nepalūžai, tad linkime ir toliau gyvenime skaityti gėrio knygą. Dievo palaimos ir Švč. Motinos palaimos linkim Tau. Ačiū, kad esi šalia mūsų“.

Iš tiesų gražūs ir prasmingi padėkos žodžiai, skirti Vidutinės medicinos punkto bendruomenės slaugytojai Romutei Zenkevič, išdirbusiai čia 45 metus. Pačios Romutės Zenkevič mintis apie profesiją, gyvenimą ir žmones, šalia kurių prabėgo tie 45 metai, skaitykite kitame „Švenčionių krašto“ numeryje.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis