Mes turime 233 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:421
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18965
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66291
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nuo Švenčionių iki Laplandijos su „Omnitel“ – kaip namie

2016 m. kovo 19 d., šeštadienis, Nr.20 (1553)

„Negaliu kalbėti, aš – užsienyje“ greitakalbe ištarti žodžiai ir skubiai baigtas pokalbis dar visai neseniai keliaujantiems ar atostogaujantiems ne Lietuvoje padėdavo išvengti papildomų išlaidų grįžus. Tačiau dabar „Omnitel“ klientai iš šešių Baltijos ir Šiaurės šalių skambina, rašo ir siunčia kelionių vaizdus kaip Lietuvoje. Vien per vasarį mobiliųjų duomenų šiuose šalyse sunaudota 9 kartus daugiau nei prieš metus.

Naujos kartos telekomunikacijų paslaugas su „Teo“ kurianti bendrovė „Omnitel“ nustebino net visko mačiusius. Vasarį „Omnitel“ paskelbė, kad į Latviją, Estiją, Suomiją, Švediją, Daniją ir Norvegiją keliaujantys klientai tose šalyse ir į Lietuvą skambins, rašys ir naudosis mobiliuoju internetu negalvojant apie mobiliojo ryšio sąskaitą. Tuo netruko pasinaudoti užsienyje viešintys tautiečiai. Vasarį vien Švedijoje „Omnitel“ klientai persiuntė beveik 17 kartų daugiau mobiliųjų duomenų. Apie šią patogią naujovę klientams kalbamės su Švenčionių „Omnitel“ salono konsultante Danute Kazlauskiene.

 

Ar visiems „Omnitel“ klientams Baltijos ir Šiaurės šalys tapo „antrais namais“?

Laisvai į Šiaurę iki pat Laplandijos gali keliauti visi „Omnitel“ privatūs ir verslo klientai, kurie turi šiuo metu parduodamus „Omnitel“ mokėjimo planus. „Nulinio“ tarptinklinio ryšio tarifai papildomai nieko nekainuoja ir atskirai jų užsakinėti nereikia. Senesnius planus turintiems klientams juos nemokamai atnaujinsime ir pakeisime į dabartinius poreikius labiausiai atitinkantį planą. Pasitikrinti, ar turimas planas galioja užsienyje, kviečiame „Omnitel“ interneto svetainėje, nemokamu telefonu 1533 arba tiesiog užsukus į mūsų saloną.

 

Ar turėti tokius planus apsimoka?

Paprastas pavyzdys – pagal įprastus tarifus Norvegijoje 1 gigabaito duomenų siuntimas kainuotų iki 200 eurų, tuo tarpu „Omnitel“ klientai, pasirinkę mažiausią 1 GB mėnesinį planą, už tą patį Norvegijoje išnaudotų duomenų kiekį sumokėtų 5 eurus.Tai yra 40 kartų mažiau. Lietuvoje turime ypatingai konkurencingą telekomunikacijų rinką, kuri tuo pat metu yra ir viena moderniausių visoje Europoje.

 

Tai skambutis Norvegijoje į norvegišką numerį nieko nekainuos?

Visose Baltijos ar Šiaurės šalyse „Omnitel“ klientams taikomi tokie patys tarifai, kaip Lietuvoje. Tai galioja skambučiams, žinutėms ir mobiliesiems duomenims. Pavyzdys: atvykote į Norvegiją ir giminaičiams Bergene į jų norvegiškus numerius skambinate taip pat, kaip būdami Švenčionyse skambintumėte į Vilnių!Tas pats galioja, jei būdami Norvegijoje skambinsite į Lietuvą. Skambučiai pagal tarptautinius tarifus Baltijos ir Šiaurės šalyse apmokestinami tik, jei, pavyzdžiui, būdami Lietuvoje skambinate į Norvegiją, o būdami Norvegijoje – į Švediją.

 

Ar užsienyje galėsiu žiūrėti „Youtube“ per telefoną?

„Youtube“ filmukams, nuotraukoms ar kitam vaizdo turiniui reikalingas spartus 4G interneto ryšys ir pasirinktas mobiliųjų duomenų limitas. Visose Baltijos ir Šiaurės šalyse veikia „TeliaSonera“ grupės bendrovių 4G tarptinklinis ryšys, todėl „Omnitel“ klientai Latvijoje, Estijoje, Suomijoje, Švedijoje, Danijoje ar Norvegijoje internete naršo naudodami Lietuvoje turimą mokėjimo planą ir tą patį duomenų limitą. Todėl Šiaurės šalyse viešintys „Omnitel“ klientai vien vasario mėnesį persiuntė beveik 13 kartų daugiau internetinių duomenų ir prakalbėjo beveik 1,5 karto daugiau minučių nei per tą patį laikotarpį pernai. Tai – įspūdingas augimas.

 

Kas bus išnaudojus duomenis?

Išnaudojus suteiktus spartaus mobiliojo ryšio duomenis Lietuvoje, „Omnitel“ klientai toliau gali naršyti internete nemokamai, tačiau mažesniu greičiu. Išnaudojus mobiliųjų duomenų limitą užsienyje, duomenų vartojimas automatiškai sustos, tačiau papildomai jų bet kada bus galima įsigyti SMS žinute.

 

Ar šis pasiūlymas galioja tiems, kurie nuolat gyvena užsienyje?

asiūlymas yra skirtas „Omnitel“ klientams, gyvenantiems Lietuvoje, dėl to taikoma sąžiningo naudojimosi taisyklė. Jeigu klientas daugiau nei pusę laiko per paskutinius 3 mėn. praleidžia užsienyje, jam bus taikomi standartinės sąlygos ir tarifai. Klientas apie tai bus informuojamas SMS žinute.