Mes turime 305 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2495
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12682
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88712
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Fotografui Dariui Jakubauskui – tarptautinis apdovanojimas

2016 m. kovo 23 d., trečiadienis, Nr.21 (1554)

Pirmą kartą Dariaus Jakubausko fotografijas pamačiau prieš keletą metų, kai jis dar mokėsi Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijoje. Jau pirmose Dariaus fotografijose jautėsi savitas požiūris į fotografiją, į fotografuojamą objektą, ir nesvarbu, ar tai žmogus, ar siužetinė fotografija. Pirmas rimtas jauno fotografo išbandymas buvo 2010 m. Švenčionių viešojoje bibliotekoje surengta personalinė paroda, kuri, ko gero, ir buvo tas lūžis, padėjęs apsispręsti dėl būsimos profesijos. Baigęs Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnaziją Darius Jakubauskas Vilniaus kolegijoje pradėjo studijuoti fotografiją.

Pats Darius sako, kad jam fotografija – tai galimybė fotovaizdais papasakoti istoriją. Viena iš sričių, kur galima sukurti fotografinį pasakojimą, yra vestuvių fotografavimas bei reportažinė ar dokumentinė fotografija. Čia autoriaus valioje, kaip tą pasakojimą sukurti fotografijų pagalba. Toks sugebėjimas lakoniškai pasitelkus fotografiją sukurti įdomų siužetą ir atnešė Dariui Jakubauskui sėkmę tarptautiniame fotokonkurse „Sony World Photography Awards“. Čia Dariaus Jakubausko fotografija „Nameliai“ pelnė prestižinį apdovanojimą ir nuo balandžio 22 d. iki gegužės 8 d. bus eksponuojama parodoje Londone. Fotografija taip pat bus išspausdinta „Sony World Photography Awards“ išleidžiamame albume.

Dariaus Jakubausko fotografija „Nameliai“ – tai koliažas iš dešimties namelių, kurių vienas – autoriaus senelio ir yra Dariui labai svarbus, nes primena vaikystę, o ir kiti namukai turi savo istorijas. Dabar tas istorijas, sugulusias į Dariaus Jakubausko fotografiją „Nameliai“, galės pamatyti ne tik parodos Londone žiūrovai, bet ir dar daug žmonių, į kurių rankas pateks puikus fotoalbumas, o turint omenyje, kad bus apdovanoti 60 šalių fotografai iš viso pasaulio, tad žinia, apie jauną fotografą, kilusį iš Švenčionių rajono, šiuo metu studijuojantį Vilniaus dizaino kolegijoje, pasklis labai plačiai.

Aš tikiuosi ir linkiu Dariui dar didesnio entuziazmo kuriant tiek realistinę, tiek moderniąją fotografiją. Beje, „Sony World Photography Awards“ apdovanoja geriausius praėjusių metų šiuolaikinės fotografijos kūrėjus iš viso pasaulio. Apdovanojimai teikiami keturios kategorijose – profesionalų, atviroje, jaunimo ir studentų. Darius Jakubauskas apdovanojimą pelnė atviroje kategorijoje.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis