Mes turime 347 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4524
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20725
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96755
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Maltiečių Velykos

2016 m. kovo 26 d., šeštadienis, Nr.22 (1555)

Kiekvienas pavasaris mums dovanoja gamtos atbudimą, atgaivą, prisikėlimo džiaugsmą. Kartu su atgimstančia gamta žmonių sielose skleidžiasi gerumas.

Kovo 18-19 dienomis Švenčionėlių maltiečiai dalyvavo priešvelykinėje „Maisto banko“ akcijoje, kurios metu parduotuvėse savanoriai kvietė paaukoti maisto skurdžiai gyvenantiems žmonėms. Tikėdami, kad gėris sugrįžta dviguba jėga, prie akcijos prisidėjo daug Švenčionėlių miesto geradarių. Paaukota net apie 400 kg maisto produktų.

Nuoširdžiai dėkojame gerumo akcijos savanoriams, Švenčionėlių progimnazijos ir Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos mokiniams, parduotuvių „Maxima“, „Iki“, „Lakaja“ vadovams, o ypač geros valios žmonėms, kurie pasirūpino, kad ir stokojantiems šventės būtų sotesnės.

Na, o kovo 23 d. buvo tęsiama graži akcija „Maltiečių Velykos“. Susirinkę Reškutėnų tradicinių amatų centre edukaciniame užsiėmime mokėmės vašku marginti kiaušinius. Tautodailininkė Rasa Breidokienė atskleidė daug šio meno paslapčių. Pagrindiniai marginimo įrankiai – į pagaliuką ar pieštuką įkišta adatėlė su maža galvute ir karštas vaškas. Norint dažyti keliomis spalvomis, pirmiausia piešiama dalis motyvo ant balto kiaušinio, numarginus pirmą motyvą, merkiama į šviesesnius dažus, tada vėl marginama ir dedama į kitas, tamsesnes, spalvas. Margučiais, kaip dėmesio ir gerumo ženklais, bus pasidalinta su maltiečių globojamais seneliais. Įdomu buvo klausytis muziejininkės Viktorijos Lapėnienės pasakojimo apie turtingą šio krašto istoriją, o Regina Mikštaitė-Čičiurkienė mielai pristatė centre veikiančias parodas. Reškutėnų kaimo bendruomenės pirmininkė Janė Petkūnienė kvietė ir dažniau apsilankyti amatų centre, atvykti išsikepti bandelių ar iš vilnos nusivelti skrybėlę.

Dėkojame už šiltą priėmimą Reškutėnų tradicinių amatų centro darbuotojoms ir bendruomenei.

Jaukių ir gražių Šv. Velykų visiems!

 

Kiekvienas geros valios žmogus, skirdamas 2 proc. nuo gyventojų pajamų mokesčio, gali padėti tęsti maltiečiams savo misiją.

 
Reklaminis skydelis