Mes turime 277 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:460
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16661
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92691
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Saugaus eismo dieną paminėjo drauge su LASS nariais

2016 m. balandžio 9 d., šeštadienis, Nr.25 (1558)

Balandžio 6-oji ‒ Saugaus eismo diena, suteikianti galimybę dar kartą kiekvienam visuomenės nariui susimąstyti apie žmogiškąsias vertybes: gyvybę, sveikatą, atsakomybę už savo elgesį kelyje. Šiai dienai paminėti Švenčionių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio specialistė Liudmila Černiavskytė organizavo policijos komisariato Saugaus eismo klasėje susitikimą – diskusiją su Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Švenčionių rajono filialo nariais. Švenčionių rajono filiale net apie 130 sąjungos narių.

Susitikime pareigūnė pristatė bendruomenės pareigūno veiklą, kalbėjo apie vyresnio amžiaus žmonių saugumą kelyje. Akcentavo, kad Kelių eismo taisykles didžioji dauguma gyventojų žino, bet dažnai gyvenime pamiršta jomis vadovautis, todėl nuolatos reikia jas priminti. Viešosios tvarkos ir eismo priežiūros poskyrio specialistas Dmitrij Kolesov kalbėjo apie Kelių eismo taisykles ir jų paskirtį, supažindino su saugaus eismo kultūra, paragino būti labai atidiems einant per pėsčiųjų perėją. Priminė, kad tamsiu paros metu būtina segėti atšvaitus, visur ir visada saugotis. Dalyviai aktyviai bendravo, uždavė ir noriai atsakinėjo į kelių policijos pareigūno užduodamus klausimus. Taip pat Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Švenčionių rajono filialo nariai uždavė komisariato viršininkui Josifui Kuzmickiui jiems aktualius klausimus ir pateikė savo siūlymus dėl eismo saugumo.

Pareigūnai taip pat supažindino ir parodė, kokios specialios priemonės, ginklai ir kita amunicija naudojama policijos darbe.

Švenčionių rajono policija dar kartą primena visuomenei, kad saugumas kelyje priklauso nuo mūsų visų. Todėl Kelių eismo taisyklių laikymasis, pagarba vienas kitam, dėmesingumas, drausmingumas ir sąmoningumas, minčių ir veiksmų harmonija turi lydėti kiekvieną, esantį kelyje. Saugokime vieni kitus ir kurkime taiką kelyje.

Švenčionių RPK inf.

 
Reklaminis skydelis