Mes turime 434 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4514
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14701
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90731
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionėlių meno mokyklos mokiniai puikiai pasirodė projekte „Skambinu, įsivaizduoju, piešiu“

2016 m. balandžio 9 d., šeštadienis, Nr.25 (1558)

Balandžio 2 dieną, šeštadienį, vyko jau VII respublikinis jaunųjų atlikėjų ir dailininkų festivalis-konkursas „Skambinu, įsivaizduoju, piešiu“. Lietuvos edukologijos universiteto aktų salę užliejo muzikos ir spalvų pasaulis, apipintas vaikų eilėmis bei pasakomis. Į šventę susirinko 122 muzikai ir dailininkai iš Alytaus, Druskininkų, Marijampolės, Pakruojo, Klaipėdos, Skuodo, Ylakių, Zarasų, Švenčionių, Švenčionėlių, Kauno, Vievio, Trakų ir Vilniaus.

Švenčionėlių meno mokyklos mokiniai šiame festivalyje konkurse dalyvauja nuolat ir visada pasirodo gerai. Šiemet taip pat nemažas būrys kūrybingų švenčionėliškių puikiai įsiliejo į spalvingą konkurso terpę bei atsivežė apdovanojimų. Festivalyje-konkurse „Skambinu, įsivaizduoju, piešiu“ dalyvavo ir tris menus į bendrą visumą jungė net penkiolika Švenčionėlių meno mokyklos mokinių: Miglė Bieliauskaitė, Nikoleta Kazimeranec, Gintarė Jakubėnaitė, Gabrielė Rimašiūtė, Donatas Prunskus, Gabrielė Šamšūraitė, Raminta Mikštaitė, Justina Varno, Greta Nalivaikaitė, Deividas Nalivaika, Lukas Kuleš, Gytis Andreikėnas, Karina Pokaliuk, Eglė Maliavkaitė, Robertas Šimanėlis. Šių vaikų mokytojai – Tatjana Šapokienė, Angelė Maliavkienė, Milda Matijošiūtė, Virginija Beržinskienė, Audronis Vilutis ir Loreta Šidlauskienė. Taip pat šiame konkurse-festivalyje dalyvavo ir du Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos atstovai: Jolita Kiseliovaitė (mokytoja Lilija Girulskienė) ir Karina Dalgedaitė (mokytoja Janina Dindienė).

Šiųmetinis festivalis-konkursas „Skambinu, įsivaizduoju, piešiu“ buvo itin sėkmingas švenčionėliškiams. Laureatais tapo Raminta Mikštaitė (kanklės) – mokytoja Milda Matijošiūtė, Gytis Andreikėną (dailė) – mokytojas Audronis Vilutis. Diplomantais: Greta Nalivaikaitė (kanklės) – mokytoja Milda Matijošiūtė, Lukas Kuleš (fortepijonas) – mokytoja Loreta Šidlauskienė ir Gabrielė Rimašiūtė (dailė) – mokytoja Angelė Maliavkienė.

Scenoje liejosi pačių vaikų sukurtos eilės, įtaigios ir drąsios istorijos. Gausiai susirinkusius meno gerbėjus žavėjo konkurso dalyvių sceninis meistriškumas, drąsūs spalviniai sprendimai. Skambant muzikai, didžiuliame ekrane buvo demonstruojami jaunojo muziko ir dailininko piešiniai. O kūrybinę draugystę jaunieji talentai įamžino ant drobės bendroje kompozicijoje, kurią vaikai kūrė visą renginio dieną.

Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos direktorės Aušros Šikšnelienės vadovaujamą festivalio – konkurso vertinimo komisiją sudarė respublikos muzikos ir dailės pedagogai. Išklausyti 79 įvairaus žanro ir stiliaus muzikos kūriniai, peržiūrėta 120 piešinių ir 2 animaciniai filmai. Laureatais ir diplomantais tapę jaunieji talentai tiksliausiai ir įtaigiausiai atskleidė pagrindinę projekto idėjos esmę – muzikos, dailės ir žodžio vientisumą. Pasak organizatorių, visi šios trijų menų šventės dalyviai buvo ypatingi ir nepakartojami, tad komisijai išrinkti pačius geriausius buvo nelengva.

Visi projekto dalyviai apdovanoti organizatorių parengtais padėkos raštais ir spalvinga programa su įamžintais konkurse dalyvavusių vaikų piešiniais. Padėkos raštai ir atminimo dovanos įteikti ir mokytojams, kurių neišsenkanti energija ir patirtis įkvepia jų auklėtinius siekti aukštų rezultatų.

„Švenčionių krašto“ inf.

 
Reklaminis skydelis