Mes turime 384 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2089
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18290
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94320
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Lietuvos rytas“ demaskuoja, o meras toliau meluoja

2016 m. balandžio 20 d. trečiadienis, Nr.28 (1561)

Neseniai rašėme, kaip viešumas išgelbėjo Reškutėnų bendruomenės namus nuo godžios rajono valdžios kėslų atimti žmonių rankomis puoselėjamą pastatą ir KAŽKAM iš saviškių galimai parūpinti „gerą kąsnelį“. Juk Reškutėnai – išskirtinė ir gamtine, ir istorine prasme vietovė,  pastatai čia turi vertę.  Dar bendruomenė nebuvo iškraustyta, o pastatas jau buvo privatizuojamų objektų sąraše. Kas tas KAŽKAS, šįkart likęs be „kąsnio“, kol kas tikslinama.

Pilietiškų žmonių dėka kovo 26 d. pasirodė publikacija su įkalčiais – kopija  savivaldybės rašto, pasirašyto Mokesčių ir turto skyriaus vedėjos Rasos Bliūdžiuvienės, kuriuo bendruomenei buvo įsakyta nešdintis iš patalpų ir skubiai, iki balandžio 1 d., atiduoti raktus Švenčionėlių seniūno pavaduotojai. Raštas datuotas kovo 15 d.

Žiniasklaida šįkart surėmė pečius – kovo 26 d. pasirodė ši nerimastinga žinia mūsų laikraštyje, porą dienų anksčiau - „lrytas“ portale (internetinė žiniaskaida operatyvesnė). Kaip sakoma, atsakomybę prisiėmė administracijos direktorius Andrius Šarėjus. Negi meras pats „žarijas žarstys“?

Ir po viso to rajono savivaldybės tarybos posėdyje meras Rimantas Klipčius, priekaištaudamas opozicijai dėl meilės stokos, pareiškė, kad neva opozicija jį šmeižia, skundinėja žiniasklaidai, po to jam skambinėja lrytas. Ir toliau  - melo pikas. Meras pareiškė, kad niekas  bendruomenės patalpų neatiminėjo, nieko lauk nevarė, bendruomenė niekur neiškelta. Pasak jo, nieko nebuvo!

O ką tada rašė „lrytas“ ir kodėl meras nesikreipė į teismą dėl garbės ir orumo?

Kas atbaidė rajono valdžią, skaitykite „lrytas“ portale publikaciją „Velykinė valdžios giesmė bendruomenei: „Lauk, lauk, lauk!“ (2016 m kovo 23 d.).

 
Reklaminis skydelis