Mes turime 303 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3128
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13315
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89345
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nacionalinė miško sodinimo šventė

2016 m. balandžio 20 d. trečiadienis, Nr.28 (1561)

VĮ Švenčionėlių miškų urėdija, kaip ir kitos šalies urėdijos, balandžio 16 dieną  organizavo nacionalinę miško sodinimo šventę. Jai parinkta kirtavietėAntaliedės girininkijos 179 kvartale. Dalyvauti šventėje pirmieji užsiregistravo Vilniaus Karalienės Mortos sodelio  bendruomenės nariai, jų užsiregistravo 31. Vėliau dalyvauti talkoje pareiškė norą Švenčionėlių socialinių paslaugų centro vaikai su socialinėmis darbuotojomis – 7 asmenys, LSDP Švenčionių skyriaus atstovai – 10 žmonių. Be abejo, reikia priskaičiuoti ir šventės organizatorių pajėgas: 10, dar reikėtų pridėti ir pavienius talkininkus, dar 8 žmones.

Susirinkusius į šventę pasveikino miškų urėdas Nauris Jotautas: trumpai pristatė urėdiją, papasakojo apie jos veiklą. Miško želdinimo inžinierius Vytautas Bunevičius pravedė instruktažą. Ir prasidėjo šventė. Labiausiai švente džiaugėsi mažieji jos dalyviai iš Vilniaus. Štai aštuonių mėnesių Kotryna puikiai jautėsi ant tėvelio Gedimino pečių. Tėtis dirbo su Kolesovo kardu, o ji smagiai stebėjo mamos ir tėčio darbą. Dar vienas aštuonių mėnesių amžiaus talkininkas Jonas stebėjo iš vaikiško vežimėlio, kaip dirba jo mamytė Odeta, brolis Antanas ir seneliai Rasa bei Algirdas, kol užsnūdo.

Jauna mama Evelina nepabūgo atvykti į sodinimo talką miške su trejų metukų dukrele Jorūne ir dar būdama nėščia 37 sav. Paplušėjus porą valandų, padaryta pertrauka. Praalko ne tik mažieji talkos dalyviai, bet ir suaugusieji. Vaišės - plovas, karšta arbata ir kava, ant laužo keptos dešrelės.

Talkos rezultatai: talkoje dalyvavo 65 talkininkai, pasodinta 1,2 ha, 8400  vnt. medelių. Ko gero talkininkų nuotaiką geriausiai iliustruoja Rimanto Nalivaikos nuotraukos!

VĮ Švenčionėlių miškų urėdijos informacija

 
Reklaminis skydelis