Mes turime 325 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1369
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11556
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87586
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Trepsis“ kviečia visus kartu švęsti jubiliejų

2016 m. balandžio 20 d. trečiadienis, Nr.28 (1561)

Nuo 1984 m. kovo 1 d. Švenčionių m. kultūros namuose prasidėjo pirmosios repeticijos liaudies šokių ir dramos ratelių. Pagyvenusių žmonių šokių kolektyvui pradėjo vadovauti jauna šokių meno vadovė Teresė Raišuotienė.

Energingasis „Trepsis“ (vadovė – Jolanta Razmienė) jau peržengė solidų 30 metų jubiliejų, dabar jis gerokai atsinaujinęs, tačiau dėl Švenčionių kultūros centro renovacijos darbų dar negalėjo tinkamai atšvęsti. Tą ir planuoja padaryti šį šeštadienį – trankiai, linksmai su draugais. Kviečia ateiti visus, kurie kada nors šoko „Trepsyje“, jų šeimų narius, kaimynus ir artimuosius. Atvyks ir ilgamečiai draugai – Rygos lietuvių tautinių šokių kolektyvo „Bijūnas“.

Švenčionių m. kultūros centro pagyvenusių žmonių šokių kolektyvas „Trepsis“ šeštadienį, balandžio 23 d. 13 val. kviečia į 30 metų kolektyvo gyvavimo šventę.

Kiek teko būti šio kolektyvo koncertuose, dalyvauti su jais išvykose, šventėse ir kituose renginiuose, niekaip negalėtum šių energingų, jaunatviškų ir entuziazmo kupinų žmonių vadinti pagyvenusiais ar senjorais (dabar taip pamėgta svetimybė). Šis kolektyvas daug repetuoja, keliauja, dalyvauja Dainų šventėse ir kituose renginiuose. Net po ilgesnių kelionių į kitas šalis nė karto neteko matyti surūgusių veidų ar išgirsti bambančių balsų. Vadinasi, šokis, muzika ir buvimas geroje kompanijoje tikrai jaunina! Vyresnio amžiaus žmonių saviveiklos kolektyvų pavyzdys aiškiai parodo, kad judėdami, bendraudami, dainuodami, kartu keliaudami, švęsdami šventes, padėdami vieni kitiems kasdieniškuose reikaluose būna sveikesni, linksmesni, laimingesni ir tokiais daro aplinkinius. O vien šio ansamblio seniūnės Janinos Kuldos, kuris ansamblyje šoka nuo pat pirmųjų jo įsikūrimo dienų, organizacinių gebėjimų, neišblėstančios energijos ir pozityvaus nusiteikimo užtektų keletui žmonių.

Šio kolektyvo vadovė J.Razmienė sako iš vyresniųjų kolegų pasisemianti daug gyvenimiškos išminties, visada gaunanti reikalingą patarimą, galinti pasimokyti entuziazmo, gyvenimiško džiaugsmo, gebėjimo būti aktyviais, visuomeniškais, uždegančiais noru kuo daugiau šokti, repetuoti, koncertuoti, išvažiuoti į svečius bei svečius pas save pasikviesti. Žinoma, toks gyvenimo būdas reikalauja daug darbo, kantrybės, pastovumo, nuolatinių repeticijų, tačiau yra prasmingas, nes ištraukia žmogų iš kasdienės rutinos, buities, padeda pamiršti negalavimus.

Žinoma, per 30 metų teko ir graudžių dalykų patirti – ypač palydint draugus į amžinojo poilsio vietas. Štai neseniai teko atšaukti kelionę į Rygą, mirus vienam iš šokėjų. Tačiau kolektyvas darnus, kaip sakoma, ir džiaugsme, ir varge... Gyvenimas nestovi vietoje, tad ir jubiliejinio renginio metu bus prisiminti ir iškeliavusieji anapilin...

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis