Mes turime 185 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1053
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15052
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:62378
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionių miesto kultūros centro veikla įvertinta aukštu apdovanojimu

2016 m. gegužės 4 d. trečiadienis, Nr.32 (1565)

Jau prieš porą mėnesių rajoną pasiekė žinia, kad kultūros ministerija nominavo geriausius kultūros centrus, tarp kurių pateko Švenčionių miesto kultūros centras. I kategorijos kultūros centrų grupėje 2015 m. Švenčionių miesto kultūros centras pripažintas geriausiu. Šie apdovanojimai skiriami kas 5 metai, įvertinus kolektyvo penkerių metų veiklos rezultatus.

Šeštadienį Švenčionių kultūros centre buvo didelė šventė. Kolektyvas ir didelis būrys meno saviveiklos dalyvių bei jų artimieji ir gerbėjai drauge šventė ir džiaugėsi aukštu įvertinimu. Diplomą įteikė kultūros ministras Šarūnas Birutis, mūsų rajone išrinktas Seimo narys. Jis pranešė, kad diplomą lydi ir materialinis paskatinimas. Darbuotojams bus išmokėtos premijos, o pinigai - jau kultūros centro sąskaitoje.

Daugelį rajono švenčių drauge su švenčioniškiais švenčiantis ir gerai pažįstantis kultūros centro meno kolektyvus ministras Šarūnas Birutis nuoširdžiai sveikino kraštiečius ir skyrė jiems gražiausius padėkos žodžius už prasmingą veiklą, kruopštų darbą, pasiektą aukštą meistriškumą, svarų indėlį į Lietuvos liaudies meno puoselėjimą ir populiarinimą. „Jūs, be abejonės, esate geriausi, tą įrodo ir šis apdovanojimas. Jis skirtas ne tik už 2015 m. veiklą. Ne per metus išugdomi tokie kolektyvai, pasiekiami rezultatai. Buvo vertinama penkerių metų veikla, nors laikotarpis, per kurį pasiekiami tokie rezultatai, yra dar ilgesnis. Žavimės jumis, brangieji, kad ir pastaraisiais metais, kai vyko kultūros centro remontas, jūs toliau atkakliai dirbote, glausdamiesi įvairiose miesto įstaigose, rinkotės, repetavote, kūrėte, džiuginote pasirodymais savo ištikimus žiūrovus“, - kalbėjo ministras Šarūnas Birutis. Ministras taip pat pabrėžė neabejotinai didelį ilgamečio mero Vytauto Vigelio, kuris visokeriopai rėmė kultūrą, nuopelną. Jam vadovaujant per beveik dvidešimt metų šie kolektyvai augo, stiprėjo, tobulėjo, o garsusis dainų ir šokių ansamblis „Aukštaitija“ atgimė iš naujo. Išskirtinis vaidmuo tenka ilgametei buvusiai Kultūros skyriaus vedėjai Danutei Vigelienei, kuri rūpinosi kultūros puoselėjimu ir kultūros įstaigų gerove dar, kaip sakoma, nuo Trapiko laikų. Matyt, daug kas jau ir neprisimena, kad Danutę Vigelienę Kultūros skyriaus vedėja paskyrė dar būdamas meru Kęstutis Trapikas. Beje, ir vėliau, būdamas opozicijoje, jis gerai vertino jos veiklą ir gyrė. Tai - mažytis rakursas į gana tolimą praeitį, kai vienu iš rajono prioritetų buvo įvardinta kultūra.

Prieš dešimtmetį geriausio kultūros centro vardą yra pelnęs Švenčionėlių miesto kultūros centras. „Džiaugiuosi, kad palyginti nedideliame mūsų rajone apdovanoti net du kultūros centrai. Esate šaunuoliai. Stengsimės, kad tokį apdovanojimą gautų ir Pabradės kultūros centras, kad visi rajono kultūros centrai būtų apdovanoti“,- žadėjo kultūros ministras.

Pasveikinti Švenčionių kultūros centro kolektyvą ir gausią meno saviveiklos bendruomenę atvyko ir dar vienas svarbus svečias - Lietuvos liaudies kultūros centro direktorius Saulius Liausa. Jis taip pat nepašykštėjo gerų žodžių kultūros darbuotojams ir meno saviveiklos entuziastams.

Kultūros centro direktorius Aurimas Baliukonis tik spėjo priiminėti sveikinimus. Sveikino ir kultūros centro darbuotojams išmokėti premijas iš rajono biudžeto žadėjo meras Rimantas Klipčius. Ypač šiltai buvo sutiktas atvykęs pasveikinti kultūriečių tarybos narys Vytautas Vigelis, apie kurio indėlį į rajono kultūrą kalbėjo ministras. Beje, V.Vigelis buvo bene vienintelis sveikintojas, neturintis jokio intereso - Seimo rinkimuose jis nedalyvaus. Daugelio partijų kandidatai, jau įvardinti arba žinomi neoficialiai, nepraleidžia progos pasirodyti viešumoje. Kultūros renginiai – gera proga. Labai gražių žodžių kultūriečiams išsakė žemės ūkio viceministrė socialdemokratė Lina Kojelytė, liberalas Kęstutis Savickas ir konservatorius Saulius Šilinis. Ne paslaptis – Seimo rinkimuose jie konkuruos Nalšios rinkimų apygardoje, kur taip pat kandidatu įvardinamas ir kartą čia jau išrinktas Šarūnas Birutis. Ką gi, kaip sakoma, sveikinimų ir gerų žodžių per daug nebūna...

Irena PAULIUKEVIČIENĖ