Mes turime 426 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4063
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20264
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96294
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Permainos! Tokio vaizdo vakaruose nepamatysi

2016 m. gegužės 11 d. trečiadienis, Nr.34 (1567)

Iš kažkur į rajoną atslinko keista mada – balinti medžių kamienus. Pirmiausia ji apėmė liberalų tėvonija laikomus Švenčionėlius. Čia jau visi medžiai „brenda per kalkes ir išbrist niekaip negal“, baltutėliai iki pusės... Nuvilnijus pašaipų bangai, Švenčionys turbūt išvengs tokio gražinimo, o štai Švenčionėliai ilgai žmones juokins, nes tokį baliklio sluoksnį lietus sunkiai nuplaus, nebent komunalininkai kempinėmis nušveistų...

Vietiniai pečiais gūžčioja – gal vadovai miestą su sodu supainiojo, o liepas ir kaštonus su obelimis? Mat tik vaismedžių kamienus sodininkai balina, ir tai rudenį, o ne pavasarį. Šis neįprastas vaizdas, vyresnio amžiaus žmonėms menantis gūdų sovietmetį ir leninines talkas, ypač prajuokino vasariškai karštą savaitgalį į rajoną plūstelėjusius svečius. „Jūs ką, gal prie Baltarusijos jungtis rengiatės?“ - juokavo prie parduotuvės stabtelėję vilniečiai.

O, jau „šilčiau“! Gal tai tikrai šeimyninių mero ir jo tėčio vizitų į kaimyninę šalį rezultatas? Mat mero darbotvarkė ne kartą išdavė, kad jis daug „vizitavo“ ne tik Vilniuje, bet ir šeimyniškai su tėčiu R.Klipčiumi, kurį su Baltarusija sieja praeitis, svečiavosi anapus sienos. Ši šalis pravažiuojantiems pavasarį labiausiai įsimena… išbalintais medžių kamienais. Taip sakant, rajono valdžia pasisėmė kaimyninėje šalyje, kaip rašoma mero ataskaitoje, vertingos patirties ir pritaikė ją Lietuvoje, kuri jau seniai eina europietišku keliu. Štai ir išėjo toks „buldogo ir raganosio mišinys“.

„Išvažinėjau visą Europą ir drąsiai galiu pasakyti, kad nė vienoje šalyje nemačiau balintų medžių“, - paklaustas apie europinę patirtį juokėsi ES Regionų komiteto narys Vytautas Vigelis.

 
Reklaminis skydelis