Mes turime 405 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2966
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19167
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95197
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Galutinis teismo sprendimas: verslininko pergalė prieš savivaldybę, arba Pavyzdys visos šalies verslininkams, kaip reikia kovoti su valdžios savivale ir ginti savo įmonę

2016 m. gegužės 11 d. trečiadienis, Nr.34 (1567)

Šeštadienio laikraštyje rašėme, kad pirmadienį, gegužės 9 d., Vyriausiasis apeliacinis teismas turi paskelbti galutinį sprendimą, dėl keleivių vežimo konkurso, bet savivaldybė, jo nelaukusi, įsivėlė į dar vieną absurdo sceną – pasiskyrė nepriklausomą auditą pačiai sau. Tikslas tas pats – kad surastų ką nors „ant Bulkos“.

Trumpai priminsime. Savivaldybė vykdė keleivių vežimo konkursą, pažeisdama Viešųjų pirkimų įstatymą ir paskelbė nugalėtoju UAB „Meteorit turas“ iš Visagino ir pasirašė su juo sutartį. UAB „Svirka“ direktorius Vytautas Bulka kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą.

 

Vilniaus apygardos teismas priėmė sprendimą savivaldybės pasirašytą sutartį su

UAB „Meteorit turas“ laikyti NEGALIOJANČIA nuo pasirašymo dienos.

 

Savivaldybė apskundė sprendimą Lietuvos apeliaciniam teismui.Pasak patyrusio teisininko, tai byloja apie tokį sprendimą pasiūliusių ar jam pritarusių savivaldybę konsultavusių teisininkų žemą kvalifikaciją ir visišką nekompetenciją. Išnagrinėjus turimą medžiagą buvo aišku, kad nėra jokių šansų, jog sprendimas būtų panaikintas.

 

Gegužės 9 d. Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė galutinį ir neskundžiamą sprendimą: Vilniaus apygardos teismo 2016 m. vasario 9 d. sprendimą palikti nepakeistą.

Priteisti ieškovei UAB „Svirka“ (j.a.k.178660350) iš atsakovės Švenčionių rajono savivaldybės administracijos 1000 Eur bylinėjimosi išlaidų apeliacinės instancijos teisme.

Primename, kad Vilniaus apygardos teismas jau priteisė ieškovui UAB „Svirka“ iš atsakovo Švenčionių rajono savivaldybės administracijos 217 Eur žyminio mokesčio ir 4112,80 Eur atstovavimo išlaidų. O kur dar netesybos dėl autobusų stoties nuomos, kur UAB „Svirka“ paskelbta nuomos konkurso nugalėtoja ir jau keli mėnesiai su įmone nepasirašyta sutartis? Anksčiau ar vėliau kažkam teks asmeninė atsakomybė už šiuos neteisėtus ir žalą rajono biudžetui darančius veiksmus. Kažkam, tik ne politikams, kurie už virvučių tampo savivaldybės administracijos vadovus ir darbuotojus.

Plačiau skaitykite šeštadienį.

 
Reklaminis skydelis