Mes turime 237 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1251
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19795
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67121
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Operacija grąžinanti gyvenimo spalvas

2016 m. gegužės 11 d. trečiadienis, Nr.34 (1567)

Bėgant metams, nemažai vyresnio amžiaus žmonių pastebi palaipsniui blogėjantį regėjimą, tačiau dažnas mano, jog tai natūralus senatvės procesas, todėl į gydytojus kreipiasi pavėluotai. Tačiau reiktų prisiminti, jog silpstantis regėjimas yra vienas pirmųjų kataraktos požymių.

Katarakta – akies lęšiuko sudrumstėjimas, kuris dažnai sukelia regėjimo sutrikimus vyresnio amžiaus žmonėms. Nors pagrindinė kataraktos išsivystymo priežastis – amžiaus sukelti akies lęšiuko pokyčiai, tačiau, kataraktos išsivystymą taip pat gali įtakoti akių traumos, sisteminės ligos, genetinis polinkis ir kt. Tuo, kad katarakta plinta nekreipdama dėmesio į žmogaus amžių jau spėjo įsitikinti ir Akių chirurgijos centro pacientė – ponia Janina.

„Žodis katarakta mūsų giminėje ypač dažnai minimas, net ir mano anūkai žino kas tai per liga. Katarakta mūsų giminėje keliauja iš kartos į kartą, tačiau dabar žinome kaip su ja kovoti“, - teigė brandaus amžiaus sulaukusi Akių chirurgijos centro pacientė. Ponia Janina kataraktos pirminius požymius pradėjo jausti dar paauglystėje, tačiau į gydytojus kreipėsi tik tada, kai praktiškai išvis nebematė. „Su metais regėjimas silpnėjo, o aplink esanti prieblanda tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi. Atrodo, kad visur išmokau prisitaikyti ar rasti tarsi išeitį, tačiau labiausiai buvo gaila, kad nebegalėjau užsiimti savo mylimiausiu pomėgiu – mezgimu. Su laiku megzti darėsi vis sunkiau, turėdavau vis dažniau pailsėti, nes akys labai pavargdavo, galiausiai vaizdas susiliejo į vieną bendrą visumą. Pastebėjau, kad net savo anūkų veidų negaliu įžiūrėti būdama vos per kelis žingsnius nuo jų, tada nusprendžiau, kad reikia kažką daryti. Žinojau, kad vaistų nuo kataraktos nėra, bet buvau girdėjus ir apie kataraktos operaciją. Dabar gailiuosi tik vieno – kad laukiau taip ilgai. Mane, kaip turbūt kiekvieną vyresnio amžiaus žmogų, vien tas žodis operacija labai gąsdino, tačiau iš tikrųjų kataraktos operacija labai paprasta. Operavo apie 25 min., visiškai neskaudėjo, o matyti pradėjau iškart po operacijos. Net sunku žodžiais apsakyti tą jausmą, kai gydytojas nuėmė tvarstį ir viskas aplinkui vėl įgavo formas. Dar ir dabar negaliu atsidžiaugti, aš ne tik aiškiai matau savo anūkų veidus, bet galiu kieme pasėdėt, pasidžiaugt gamta bei ir vėl užsiimti mezgimu“, dalijosi savo prisiminimais ponia Janina.

 

Operuoja gydytojai profesionalai

Esant kataraktai regėjimas sėkmingai gali būti grąžinamas tik atlikus chirurginę sudrumstėjusio lęšiuko pašalinimo operaciją.  Kuo anksčiau atliekama operacija, tuo geresni pooperaciniai rezultatai, mažesnė komplikacijų rizika. Tobulėjant chirurgijos technikai ir dirbtinių lęšių savybėms, kataraktos operacija tapo labai efektyvi – regėjimas atgaunamas tuoj pat po operacijos, arba praėjus trumpam pooperaciniam periodui.

Savanorių prospekte esančios A.Klinikos „Akių chirurgijos centre“ operacijas atlieka savo srities profesionalas – gyd. Saulius Ačas. Tai aukščiausios kvalifikacijos specialistas, kuris nuolat gilina savo žinias, stažuojasi užsienyje. Šis gydytojas atliko ne tik šimtus kataraktos operacijų, tačiau ir ne vieną ypač sudėtingą akių operaciją, kas leido įgyti neįkainojamos patirties. Gydytojas Saulius Ačas pelnė pacientų pasitikėjimą – jo ypatingas dėmesys kiekvienam žmogui, noras kuo greičiau ir efektyviau padėti sergančiajam, neliko nepastebėtas.

Vaikai, anūkai ar giminaičiai turėtų atkreipti dėmesį į savo artimųjų sveikatą – vyresnio amžiaus žmogui ir taip sunku pasirūpinti savimi, o ką jau kalbėti jeigu jis skiria tik šviesą nuo tamsos ar visiškai nemato. Patikėkite savo regos problemas šios srities profesionalams – sugrąžinkite savo artimiesiems gyvenimo džiaugsmą ir spalvas.

Visus, kuriems gydytojai diagnozavo kataraktą ir reikia atlikti operaciją, kviečiame į „Akių chirurgijos centrą“, esantį Savanorių pr. 66, Kaune.

Šiuolaikinė mikrochirurginė įranga, kokybiškos priemonės, profesionali patyrusių specialistų komanda padės pasiekti puikių rezultatų.

Registruokitės telefonu (8 37) 750 805. www.akiuchirurgija.lt