Mes turime 294 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3045
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13232
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89262
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2016 m. gegužės 11 d. trečiadienis, Nr.34 (1567)

Tragiška avarija nusinešė gyvybę

Gegužės 7 d. apie 17 val. Ignalinos r., kelio Vilnius-Švenčionys-Zarasai 103-ame km, ties posūkiu į Kazokinės k., automobilis „VW Passat“, vairuojamas moters (g. 1960 m.), sukdamas į kairę, susidūrė su priešpriešiais atvažiuojančiu automobiliu „Opel Zafira“, kurį vairavo švenčioniškis vyras (g. 1955 m.). Per eismo įvykį žuvo automobilio „VW Passat“ vairuotoja. Į nelaimės vietą atvykę ugniagesiai iš „Opel Zafira“ automobilio ištraukė sužalotus vairuotoją ir kartu važiavusią moterį (g. 1957 m.). Pastaroji buvo be sąmonės. Juos medikai išvežė į ligoninę. Neoficialiais duomenimis, į avariją pateko Švenčionių PSPC direktorius Vytautas Vaitkevičius.

 

Smurtavo neblaivus sugyventinis

Gegužės 8 d. registruotas pranešimas, kad apie 14 val. privačiame name Senos Pašaminės kaime kilo žodinis konfliktas. Nesutarimus tarpusavyje aiškinosi 39 metų neblaivus vyras ir jo 27 metų sugyventinė. Paleidęs į darbą kumščius, „smarkuolis“ smaugė sunkiai galėjusią apsiginti jauną moterį, trankė jai per veidą, daužė per nugarą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Savaitės statistika

Nuo 2016-05-02 iki 2016-05-09 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate iš viso užregistruota 120 įvykių, pradėti 4 ikiteisminiai tyrimai, surašyta 106 administracinių teisės pažeidimų protokolai. Per savaitę 57 asmenys nubausti už KET pažeidimus, sulaikytas 1 neblaivus vairuotojas ir 2 vairuotojai be vairuotojo pažymėjimo, 5 asmenys buvo neprisisegę saugos diržų, pastebėti 6 nedrausmingi pėstieji, sulaikyti 8 neblaivūs dviratininkai. Per šį laikotarpį užregistruota 49 viešosios tvarkos pažeidimai: 8 chuliganizmo atvejai, 11 asmenų nubausti už neblaivaus pasirodymą viešoje vietoje, 3 asmenys priešinosi policijos pareigūnams. Į komisariatą pristatyta 11 asmenų, iš jų 9 – neblaivūs, įvykdytos 3 vagystės, sužaloti 2 asmenys, užregistruoti 2 smurto artimoje aplinkoje atvejai.

 

Išdegė 2tūkst. arų sausos žolės

2016 metais per keturis mėnesius Švenčionių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba buvo gavusi 79 pranešimus apie įvykius, iš jų 49 apie gaisrus, 11 apie pagalbos suteikimą. Kiti pranešimai buvo nepagrįsti, nes priešgaisrinių gelbėjimo padalinių pagalba nebuvo reikalinga.

2016 m. per keturis mėnesius rajone kilo 49 gaisrai. Lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, gaisrų skaičius sumažėjo 23,44 proc. (2015 m. per keturis mėnesius rajone kilo 64 gaisrai).

Per keturis šių metų mėnesius rajono teritorijoje gaisruose žuvusių žmonių nebuvo.

Per pirmą ketvirtį ugnis sunaikino 4 pastatus. Pastatuose buvo sunaikinta 197 kv. m gyvenamojo ir 158 kv. m kito ploto, dar 36 kv. m gyvenamojo ir 196 kv. m kito ploto buvo sugadinta. Atvirose teritorijose išdeginta beveik 2 tūkstančiai arų sausos žolės, išgelbėta 7 statiniai.

Per keturis mėnesius daugiausiai gaisrų kilo atvirose teritorijose – 29, 8 gaisrai kilo gyvenamosios paskirties pastatuose, 5- pagalbinio ūkio ir 4 kitos paskirties pastatuose, 2 kartus degė transporto priemonės, 1 gaisras kilo sandėliavimo paskirties pastate.

Pagrindinės gaisrų priežastys: neatsargus žmogaus elgesys – 6 atvejai, elektros instaliacijos gedimai – 4 atvejai, krosnių įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimai bei automobilių elektros instaliacijos gedimai – po 2 atvejus, dėl neatsargaus rūkymo ir tyčinės žmogaus veiklos – po 1 atvejį, 33 gaisrai kilo dėl kitų priežasčių (dėl atliekų deginimo ir nuo pašalinio ugnies šaltinio poveikio).

Rajono miestuose užregistruoti 22 gaisrai. Per keturis 2016 metų mėnesius daugiausiai gaisrų kilo Pabradės seniūnijos teritorijoje – 20.

 

Atlikti kiti gelbėjimo darbai

2016metais per keturis mėnesius Švenčionių rajono teritorijoje ugniagesiai gelbėtojai atliko 11 gelbėjimo darbų: po 2 kartus suteikė techninę pagalba, pagalbą GMP, atliko darbus po autotransporto avarijos ir budėjo sprogmenųnukenksminimo metu, po 1 kartą suteikė pagalbą policijai, organizavo skenduolio paiešką ir gyvūno gelbėjimą.

Švenčionių r. PK ir PGT inf.

 
Reklaminis skydelis