Mes turime 316 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5355
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15542
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91572
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Savivaldybės veiksmais domisi policija

2016 m. gegužės 28 d., šeštadienis, Nr.39 (1572)

Sužlugęs keleivių vežimo konkursas ir rajono valdžios bandymas susidoroti su politiniu oponentu Vytautu Bulka, išstumiant iš keleivių vežimo rajone UAB „Svirka“, savivaldybei jau atsirūgo. UAB „Svirka“ naudai iš savivaldybės priteista daugiau kaip 5 tūkst. eurų vien bylinėjimo išlaidų. Bet dėl to valdininkai sau galvos greičiausiai nesuka – juk ne iš savo kišenės mokės, asmeninės atsakomybės valdininkai neturi.

Valdžiukei ir jos įrankiams tikrą šoką sukėlė teisėsaugos susidomėjimas šia tamsia istorija. Šaltinių teigimu, savivaldybę pasiekė Kriminalinės policijos skyriaus, kuris atlieka medžiagos (xxxx kodas) patikslinimą, prašymas pateikti duomenis, kurie susiję su neteisėtai ir įžūliai pažeidžiant įstatymus vykdytu keleivių vežimo konkursu. Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Baudžiamojo proceso kodekso 168 str. 1 d., 97 str., prijungimui prie medžiagos kriminalinė policija prašė skubiai pateikti keleivių vežimo sutarčių kopijas, savivaldybės administracijos sprendimo dėl nuo 2016 m. kovo 1 d. turėjusių negalioti leidimų vežti keleivius ir pranešimo apie tai keleivius vežančiai įmonei kopijas, taip pat nurodyti, ar sprendimas įgyvendintas ar sustabdytas, jeigu taip, kokiu pagrindu. Taip pat prašoma sprendimų, kuriais buvo nutraukti vietinio susisiekimo maršrutai po kovo 1 d., kopijų, taip pat pranešimų apie tai bendrovei ir keleivių informavimo kopijų.

Policija domisi ir kalambūru virtusiais įkainių keitimais, kai „avansu“ buvo patvirtinti proteguojamai įmonei skirti įkainiai.

Įpratę veikti laukiniais 1990-ųjų metodais, faktiniai rajono vadovai negailestingai klampina tų laikų gal net neprisimenantį administracijos direktorių Andrių Šarėjų, kurio tyko didžiausias pavojus tapti atpirkimo objektu, o teisininkui sutepta reputacija – akmuo po kaklu.

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis