Mes turime 314 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:185
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16386
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92416
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Vėl aidi paskutinis skambutis

2016 m. gegužės 28 d., šeštadienis, Nr.39 (1572)

Gegužės pabaiga – gražus ir romantiškas laikas, bet ne abiturientams, kuriems tai finišo tiesioji link išsvajoto brandos atestato. Ir startą finišui duoda simbolinis paskutinis skambutis. Nuskambėjo jis gegužės 26-ąją ir Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos abiturientams. Paskutinis skambutis – tai jaudinantis ir simbolinis įvykis beveik kiekvieno žmogaus gyvenime, ir šią šventę mes jau prisimename gerai, kur kas geriau nei pirmąjį skambutį, kai peržengėme mokyklos slenkstį. Tie 12 mokslo metų šios laidos abiturientams taipogi prabėgo labai greitai. Tai tik vienas etapų žmogaus gyvenime, bet jis labai svarbus, nes klojame fundamentalų pagrindą savo ateičiai. Ir čia, ko gero, tinka posakis: „Kaip pasiklosi, taip išsimiegosi“. Juk įgytos žinios, jų lygis apsprendžia profesijos pasirinkimo galimybes. Žinoma, čia dar ir jos didenybės lemtis, ir sėkmė vaidina svarbų vaidmenį, bet sugrįžkime prie paskutinio skambučio šventės Švenčionėlių Mindaugo gimnazijoje.

Jau nuo ankstyvo ryto gatvėmis važinėjo papuošti automobiliai, buvo papuoštos laiptinės, kur gyvena klasių auklėtojai. Po to vyko šv. Mišios bažnyčioje, kurias aukojo ir už abiturientų sėkmę meldėsi parapijos klebonas Raimundas Macidulskas. Po šv. Mišių prie Švenčionėlių kultūros centro abiturientams koncertavo Švenčionėlių meno mokyklos kolektyvai, o po koncerto su policijos palyda graži eisena patraukė į gimnaziją. Čia ir baigėsi graži ir prasminga 2016 m. laidos abiturientų šventė, po kurios laukia patys rimčiausi išbandymai – egzaminų sesijos pabaiga.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis