Mes turime 555 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:7747
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14157
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95906
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Liberalų „tėvonijoje“ plevėsuoja vėliavos skutai

2016 m. birželio 8 d., trečiadienis, Nr.42 (1575)

Daug rūpesčių valdžiai kelia aktyvūs piliečiai – pabado nosis, priverčia paraudonuoti ir pasijudinti, o ne tik popieriukus vartyti ir girtis, kaip jie keičia pasaulį. Šaunuoliai gyventojai – bendromis jėgomis jau pasiekėme, kad prie savivaldybės vėl pražystų, nors ir pavėluotai, gėlės, bent įpusėjus karščiams pagaliau ištrykštų fontanas. Tiesa, pusė Švenčionėlių miesto medžių, tarp jų ir eglė, vis dar boluoja išdažytais kamienais kaip po lenininės talkos, miesto svečiai per dantį traukia švenčionėliškius, bet kamienų valdžia plauti nesiima. Net teko girdėti ieškant pateisinimo, neva taip medžiams sveikiau. Deja, gamtininkus toks klausimas tik prajuokino. Balinimas nuo kenkėjų neapsaugo. Taigi, ponai teplioriai, imkit skudurus ir – pirmyn...

Kažkodėl liberalai, kurie šiuo metu realiai kontroliuoja visą valdžią (tarp jų – tik vienas lenkų partijos atstovas, kaip sakoma, ne karys), labiausiai apleido nuo seno jų tėvonija vadintus Švenčionėlius. Čia buvo privertę kalnus šiukšlių visai prie pat miesto, paskui medžius išniekino, gatvių visiškai netvarko. Bet baisiausia tai, ką skelbiame šiandieną grupės gyventojų iniciatyva. Ar nematėme to patys? Taip, matėme, bet mus valdžia nuolat keiksnoja, tai buvome nutarę patylėti. Juk visi valdantieji liberalai – švenčionėliškiai! Na, išskyrus vilnietį merą Rimantą Klipčių.

Ir ką čia bepridėsi? Nuotraukos viską pasako. Prie Švenčionėlių seniūnijos vėjyje plaikstosi suplyšusi valstybinė vėliava. Atsiuntęs pagalbos šauksmą ir šias nuotraukas miestelio patriotas skundėsi, kad jau prieš porą mėnesių pataręs „kam reikia“, kad pakeistų vėliavą, bet jo niekas neklausė.

Taigi, ponai, ten, valdžioje! Jeigu jums nerūpi Švenčionėliai, tai bent užtikrinkite įstatymų vykdymą. Ir valdžiai pravartu skaityti įstatymus.

 

Lietuvos Respublikos valstybinės vėliavos ir kitų vėliavų įstatymas

 

4 straipsnis. Vėliavų naudojimo principai

 

1. Lietuvos Respublikos piliečiai, kiti asmenys privalo gerbti vėliavas.

2. Vėliavos turi atitikti šio įstatymo 3 straipsnyje nustatytus reikalavimus (matmenys ir spalva, - red. p.), būti TVARKINGOS IR NENUBLUKUSIOS.

 

Kad gali pasitaikyti dar ir suplėšytų, įstatymų leidėjai nenumatė...

Mūsų inf.