Mes turime 397 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4224
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29354
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:76680
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Milkuškose – graži šeimų šventė

2016 m. birželio 8 d., trečiadienis, Nr.42 (1575)

Lietuvos Konstitucijos 38 straipsnyje rašoma: „Šeima yra visuomenės ir valstybės pagrindas. Valstybė saugo ir globoja šeimą, motinystę, tėvystę ir vaikystę“. Šiuos svarbiausio Lietuvos dokumento žodžius prisiminiau grįždamas iš gražios ir prasmingos šeimų šventės Milkuškų kaime, kurią surengė Milkuškų kaimo bendruomenė.

Nepaisant karšto oro, gegužės 28 d. vidurdienį į Milkuškų kaimo bendruomenės įrengtą sporto aikštyną rinkosi žmonės. Tai iš tiesų geras ženklas, kai žmonės turi poreikį susirinkti, pabendrauti ir pasivaržyti įvairiuose žaidimuose. Renginio vedėjos Monika Bartašiūtė ir Natalija Jaremčiuk, padėkojusios visiems atėjusiems į šventę, pakvietė sveikinimo žodį tarti Milkuškų kaimo bendruomenės pirmininką Antaną Petkūną. Po jo trumpų sveikinimo žodžių prasidėjo šventinių renginių maratonas. Kol buvo sudarinėjamos simbolinės šeimų komandos, šoko merginų grupė. Rungtynėms ruošėsi ir tinklinio komandos. Vieną sudarė Milkuškų jaunimas, o kitą – Švenčionių pasienio užkardos komanda. Į šventę atvykusi Švenčionių r. Visuomenės sveikatos biuro darbuotoja Aloyza Aglinskienė pasveikinusi ir užduočių pasiūlė atlikti, viena iš jų – mandalos piešimas. Šventės rengėjai pasirūpino ir gaiviaisiais gėrimais, jų buvo čia pat įrengtoje palapinėje. Tiesa, vienu metu ją teko gaudyti, nes vėjo gūsis vos nenuskraidino, o kai prasidėjo šeimų varžybos ir tinklinio rungtynės, žiūrovai neturėjo laiko nuobodžiauti. Milkuškų tinklinio komandą aktyviai palaikė bendruomenės pirmininkas Antanas Petkūnas, o Švenčionių užkardos tinklininkus aktyviai palaikė užkardos vadas Algirdas Andrulionis ir vyr. leitenantė Rasa Šešplaukienė. Savo palaikymo komandas turėjo ir besivaržančios simbolinių šeimų komandos. Žinoma, tiek vienu, tiek kitu atveju buvo nugalėtojai, bet, kaip sakoma, tokiose šventėse laimi draugystė. Juolab, kad ir simbolinių prizų užteko visiems. Gražiai buvo pasveikinti ir šeimų, auginančių mažus vaikus, atstovai. Beje, į šventę atėję žmonės turėjo galimybę susipažinti su populiarėjančio šiaurietiško ėjimo pradmenimis. To juos pamokė mano jau minėta Švenčionių r. visuomenės sveikatos biuro darbuotoja Aloyza Aglinskienė. Pasibaigus oficialiai šventės daliai Milkuškų kaimo bendruomenės pirmininkas Antanas Petkūnas visus pakvietė paragauti skanios košės. O kad ji buvo tikrai skani, galiu paliudyti, nes ir pats paragavau.

Užbaigti šį pasakojimą, apie gražią ir prasmingą šeimų šventę Milkuškose, norėčiau Milkuškų kaimo bendruomenės pirmininko Antano Petkūno mintimis: „Turime gražų būrį, apie 70, vaikų ir jaunimo. Dar nemažai atvažiuoja iš miesto, ir visi nori bendrauti. Tad ir nusprendėme surengti šią šventę. Džiaugiuosi, kad savo laiku pavyko įrodyti, kad mums ne tik bendruomenės namai, bet ir sporto aikštynas reikalingas. Patikėkite, ne tik šiandien jis užimtas, bet, tarkim, krepšinis čia žaidžiamas kiekvieną dieną, tinklinis – rečiau. Važinėjasi aikštelėse ir su riedlentėmis, dviračiais. Žinoma, dar daug ko norisi, bet tai jau ateities planai, o šiandien džiaugiuosi, kad žmonės palaikė iniciatyvą, kad sulaukėme svečių iš Švenčionių užkardos ir Visuomenės sveikatos biuro. Manau, tie, kas atėjo nepabūgę karščio, puikiai praleido laiką, kad mes galėjome pasidžiaugti ir gražiomis jaunomis šeimomis, mažiausiais mūsų bendruomenės nariais – vaikais. O kaip sakoma, kol kaime girdėti vaikų juokas – kaimas yra gyvas ir gyvuos ateityje.“

Iš tiesų negali nepritarti šiems Antano Petkūno žodžiams, nes kiekvieno apsilankymo metu Milkuškų bendruomenės šventėse matai ne tik suaugusius, bet ir būrį vaikų.

Algis JAKŠTAS