Mes turime 316 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4752
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14939
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90969
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Gaisrų prevencijos akcija „Kai žinau – namie saugiau“

2016 m. liepos 9 d., šeštadienis, Nr.49 (1582)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos siekdamas stiprinti gaisrų prevenciją gyvenamajame sektoriuje ir siekdamas mažinti gyvenamajame sektoriuje kylančiuose gaisruose žuvusiųjų žmonių skaičių rengė respublikinę prevencinę akciją „Kai žinau – namie saugiau“.

Švenčionių rajone šią akciją organizavo ir vykdė Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Švenčionių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai kartu su Švenčionių rajono savivaldybės socialiniais partneriais. Gegužės ir birželio mėnesiais akcijos organizatoriai lankėsi visose socialinės rizikos šeimose Švenčionių rajone. Akcijos tikslas – išsiakinti socialinės rizikos šeimų gyvenamųjų būstų būklę ir ištirti, kiek saugūs tuose būstuose gyvenantys vaikai. Organizuotos priemonės metu dėmesys buvo skiriamas būstų elektros instaliacijos tvarkingumui, ar tinkamai eksploatuojami ir naudojami tvarkingi elektros prietaisai, ar patalpose tvarkingos kietojo kuro krosnys, domėtasi, ar gyventojai žino kaip elgtis kilus gaisrui.

Per du mėnesius buvo aplankyta 101 socialinės rizikos šeima ir jų gyvenamieji būstai. Ugniagesiai gelbėtojai gyventojams teikė konsultacijas ir patarimus gaisrinės saugos klausimais, teikė informacinę dalomąją medžiagą. Akcijos metu buvo išdalinta ir įrengta dalis autonominių dūmų detektorių, kuriuos savivaldybė įsigijo pagal Švenčionių rajono savivaldybės tarybos patvirtintą Gaisro prevencijos Švenčionių rajone programą 2016-2018 metams.

 
Reklaminis skydelis