Mes turime 354 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1751
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17952
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93982
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kaip pasirinkti sau tinkamą skaitmeninę televiziją

2011 m. lapkričio 30 d., trečiadienis Nr.88 (1135)

Pradėjus vis intensyviau diskutuoti apie analoginės televizijos išjungimą ir skaitmeninės televizijos įdiegimą 2012-aisais Lietuvoje, žmonės pradėjo aktyviau domėtis skaitmeninės TV įranga bei jos siūlomais kanalais.

Sykiu sparčiai didėja įvairių techninių įrenginių pasiūla. Kadangi sunku suprasti, kokio imtuvo reikia, žmonės dažnai renkasi pigiausius. Kartais tai pasiteisina, tačiau dažniau tenka mokėti du kartus. Juk perėjęs prie skaitmeninės TV kiekvienas tikisi geresnės kokybės ir daugiau kanalų nei iki šiol jam teikė analoginė antžeminė televizija. Apie skaitmeninės TV aktualijas kalbėsime su skaitmeninės televizijos ekspertu Remigijumi Virvičiumi.

 

Ar didėja susidomėjimas skaitmenine televizija?

Dauguma žmonių domisi kokybiškesniu turiniu, televizijos kokybe. Žmonės sužino, kad galima turėti daugiau įdomesnių kanalų ir ieško galimybių, kaip juos gauti. Tuomet savaime pereinama prie skaitmeninės TV - pasirenkamas kuris nors iš mokamos TV operatorių.

Šiuo metu skaitmeninės TV paslaugomis naudojosi 44,7 proc. visų mokamos televizijos abonentų. Daugiausiai jų (27 proc.) skaitmeninę televiziją žiūri per palydovinę televiziją. Vienintelė oficiali šios rūšies atstovė Lietuvoje - „Viasat“. Ši operatorė turi didžiausią - 10 metų - patirtį tarp Lietuvos skaitmeninės TV operatorių.

 

Kaip žmogui priimti sau tinkamą sprendimą? Nuo ko pradėti?

Svarbiausia – asmeniniai poreikiai. Jei žmogus žiūri tik „Žinias“ per nacionalinį kanalą, jam pakanka paprasto televizoriaus su priedėliu. Jei žiūrovui reikia filmų kanalų, žinių užsienio kalba ar daugiau rusiškų kanalų – kone geriausias pasirinkimas – mokama televizija, nes ten – didžiausias kokybiškų kanalų pasirinkimas. Be to, tiems TV žiūrovams, kurie ieško ilgalaikio sprendimo, neribojančio pralaidumo ir suteikiančio galimybę naudotis HD, o ateityje - ir 3D televizijos paslaugomis, puiki alternatyva - skaitmeninė palydovinė televizija.

 

Kokių kanalų paprastai pageidauja TV žiūrovai?

Dažniausiai pageidauja specializuotų „Viasat“ grupės kanalų: sporto („Viasat Sport Baltic“, „Viasat Premier Lygue HD“), filmų („TV1000 Premium“, „TV1000 Action“, dokumentikos („Viasat History“, „Viasat Nature“). Taip pat populiarūs kanalai rusų kalba (CTC, PBK). Kodėl? Žmonėms patinka žiūrėti prestižinius sporto turnyrus tiesiogiai, naujus filmus be reklamos intarpų ir naujausią dokumentiką jiems suprantama kalba.

 

Kaip sužinoti, ar pasirinktas variantas yra prieinamas tam tikroje gyvenamoje vietoje?

Renkantis televiziją svarbu atsižvelgti į savo gyvenamąją vietą. Jei gyvenate mieste – gali tikti tiek kabelinė, tiek interaktyvioji, tiek palydovinė. Tačiau jei gyvenate privačiame name, pasirinkimas - ribotas ir tada dažniausiai tenka diegti skaitmeninę palydovinę televiziją „Viasat“. Kadangi jos signalas tiekiamas tiesiai iš palydovo „Astra“, paprastai pasiekia net atokiausius Lietuvos kampelius. O ir kanalų pasirinkimas gali siekti daugiau nei 600 kanalų. Įdiegęs „Viasat“ esu tikras, kad kiekvienas ras, ką žiūrėti ir liks patenkintas. Nė vienas televizijos transliacijos būdas neprilygsta skaitmeninei palydovinei TV nei diapazono aprėptimi, nei pajėgumu. Negana to, dabar vos už 29 Lt per mėnesį galima įsigyti „Viasat“ „Auksinį paketą“, kuris įrengiamas nemokamai. Todėl šiuo metu „Viasat“ – bene geriausias pasirinkimas kainos ir kokybės atžvilgiu.

Skaitmeninės televizijos ekspertas Remigijus Virvičius ne tik diegia skaitmeninę televiziją, bet ir mielai pataria, atsako į rūpimus klausimus. Su juo pabendrauti galite telefonu 8 620 71388 arba apsilankę UAB „Ginreda“ Švenčionyse, Vilniaus g. 16. Bendra informacija apie skaitmeninės TV „Viasat“ paslaugas suteikiama ir telefonu 1609 bei www.viasat.lt.
 

 
Reklaminis skydelis